CUPFINAL!

Bollklubben Häcken vann semifinalen mot Hammarby IF och är klart för final i Svenska Cupen. Paulinho tvåmålsskytt, avgörande 3-2 sköts in av Nasiru Mohammed. I enoerhört svängig och spännande match var det Häcken som drog det längsta strået. Underläge med 0 – 1 i halvtid vändes till ledning med 2 – 1, Hammarby kvitterade med en frispark i krysset med fem minuter kvar innan Nasiru Mohammed klappade in segermålet i matchens 89:e minut.

Matchen kunde inte börjat mycket sämre för Häcken. Redan efter två minuter kommer ett inspel från Hammarbys högerkant, Alex blev helt fri och kunde enkelt skjuta in ledningsmålet. Matchens första 20 minuter präglades mest av två lag som inte kom till så många avslut innan pigge Nasiru Mohammed kom fram både en och två gånger, avsluten räddades dock av målvakten. Hammarby har en farlig hörna efter 27 minuter där Häcken kontrar och får till ett bra anfall som räddas till hörna. Matchen börjar mer och mer väga över till Häcken som tyvärr tvingas byta ut Mashamaite och i halvtid även Martin Ericsson. Men i slutet på halvleken får Alexander Jeremejeff två gyllene tillfällen att kvittera. Det första räddas av målvakt medan det andra smiter tätt utanför stolpen.

I andra halvlek fortsätter Häckens press och kvitteringen kommer genom ett väl placerat skott från Paulinho efter 57 minuter. Häcken har kvitterat men varken han eller hans lagkamrater är nöjda och tio minuter senare får Paulinho en ny chans. Avslutet är lika precist som det förra och Häcken har vänt underläge till ledning på 10 minuter. Hammarby försöker trycka på framåt och med 10 minuter kvar kommer de allt närmare en kvittering. Smarason skjuter tätt utanför innan Hallberg skjuter en fantastisk frispark i krysset och ”Bajen” har kvitterat med fem minuter kvar. Häcken fortsätter skapa chanser och Nasiru Mohammed hugger på ett undanstyrt inlägg och klappar till på halvvolley rakt upp i krysset. Häcken tar återigen ledningen och håller undan från Hammarbys anstormning och är i cupfinal för första gången sedan 1990.

Matchreferat följer.

Huvudpartner

Officiella branschpartners