Kvartsfinal!

Bollklubben Häcken har efter att ha vunnit sin grupp tagit sig till kvartsfinal i Svenska Cupen och tar på lördagen emot Halmstads BK hemma på Bravida Arena. I potten ligger en semifinal mot vinnaren av matchen AIK – Hammarby. Det är tredje året i rad Häcken har tagit sig vidare från gruppspelet och kommit till minst kvartsfinal. 
– Cupen är vår chans att få spela internationellt mot europeiskt motstånd i år och det är en prestigefylld titel som vi vill vinna. Vi känner att vi har bra koll på Halmstad och har en tydlig idé om hur vi vill genomföra matchen, säger Peter Gerhardsson.

Häcken vann alltså sin grupp på totalt sju poäng efter 0 – 0 mot Brommapojkarna, 6 – 2 mot FC Trollhättan och 4 – 0 mot Gefle. Tack vare målskillnaden 10-2 rankades Häcken bland de fyra bästa gruppsegrarna och vann hemmafördel i kvartsfinalen. Paulinho har hittills gjort fem mål i årets cup vilket tillsammans med hans allsvenska mål sedan återkomsten i somras ger 16 gjorda mål på 17 tävlingsmatcher, ett rent ut sagt fantastiskt målfacit. Alexander Jeremejeff står på tre fullträffar i årets cupspel. Gerhardssons mannar har också hållt nollan i två av de tre matcherna.

Halmstad Bollklubb vann sin grupp genom att besegra IK Frej med 2 – 0 och Degerfors med 3 – 0. De förlorade den för gruppsegern betydelselösa matchen mot IFK Göteborg med 0 – 4 på Bravida Arena. Samtliga deras 5 mål har gjorts av två spelare – Fredrik Olsson har gjort 3 och Alexander Ruud Tveeter 2. Halmstad BK åkte förra året ur Allsvenskan och huserar alltså kommande säsong i Superettan. I lagens möten förra året slutade det med gulsvart seger båda gångerna – 2 – 0 på Örjans Vall och 4 – 1 på Bravida Arena. I bortasegern stod Häckens målvakt Christoffer Källqvist för inte mindre än TVÅ straffräddningar.

Häckens matchtrupp:

Målvakter: Abrahamsson, Nadj
Backar: Sudic, Wahlström, Arkivuo, Sandberg, J. Andersson, Mashamaite, Binaku
Mittfältare: Abubakari, Ericsson, Berggren, Gustafson, A. Andersson
Yttrar o Forwards: Paulinho, Jeremejeff, Mohammed, Makondele, Owoeri

Avspark 16.00, Bravida Arena, Hisingen. 

Huvudpartner

Officiella branschpartners