Kvartsfinal på Bravida Arena!

Bollklubben Häcken blev ett av fyra topprankade lag efter det avslutade gruppspelet i Svenska Cupen och har därmed hemmaplan i kvartsfinalen. Efter lottningen står det klart att Halmstad BK står för motståndet och matchen spelas på lördag 12 mars med avspark 16.00 på Bravida Arena. 

Häcken var inför lottningen klart som ett av fyra topprankade lag tillsammans med AIK, Malmö FF och Kalmar FF och kunde därmed ställas mot Hammarby, Helsingborg, Halmstad eller IFK Norrköping. Det blev Halmstad som vann sin grupp före bl a IFK Göteborg. Halmstad besegrade IK Frej (2 – 0) och Degerfors (3 – 0) samt förlorade mot IFK Göteborg (0 – 4) på Bravida Arena i en för HBK betydelselös match.

BK Häcken inledde gruppspelet med att spela 0 – 0 mot Brommapojkarna innan målfabrikationen kom igång med besked – 6 – 2 mot Trollhättan och 4 – 0 mot Gefle – vilket gav en målskillnad på 10-2 samt hemmaplansfavör i kvartsfinalen. När lagen möttes i Allsvenskan förra året blev det seger för Häcken båda gångerna, 2 – 0 på Örjans Vall och 4 – 1 på Bravida Arena. Halmstad spelar i år i Superettan efter att ha slutat näst sist i Allsvenskan 2015.

Huvudpartner

Officiella branschpartners