Lägesrapport

I klassiskt göteborgskt sidledsregn genomförde BK Häcken ett träningspass på Påskdagen på Gothia Park Academy, det sista innan måndagens generalrepetition mot Ljungskile SK. Tapper åskådare var Frank Ericsson, snart sju år, som var nöjd med det mesta trots regnet.
– Min pappa är lagkapten, det är därför han har bindel på armen. Vet du att han är äldst av alla i hela laget? Ja, utom tränarna då, sa Frank. Förutom pappa Martin tyckte han att Paulinho är jättebra och ”han Peter Abrahamsson som står i mål” också är duktig. Frank, som även han spelar i Häcken, såg fram emot att gå och titta på matchen mot Ljungskile.

Det var även en del positiva besked inne i gymmet. Albin Skoglund tar av gipset om en vecka och är redan igång med vissa övningar. Tefu Mashamaite är smärtfri och beräknas kunna påbörja sin rehabträning inom kort. Även Christoffer Källqvist ser ljust på framtiden när han blir kvitt sina inflammationer i höften och kör på i gymmet även han. Både Martin Ericsson och Mohammed Abubakari deltog för fullt på träningen men står över morgondagens match, liksom Dardan Rexhepi som fick känning i ett knä under träningen.

Med på träningen var även fyra U19-spelare som samtliga är med i matchtruppen mot Ljungskile. Elias Gustafson, Lucas Hedlund, Joel Mumbongo och Joakim Åberg har tränat med A-laget under hela landslagsuppehållet.

Av landslagsspelarna har både Kari Arkivuo (90 min) och Rasmus Schüller (45) fått speltid när Finland förlorade mot Polen med hela 5 – 0, de möter även Norge på tisdag. Gustav Berggren har spelat en (av hittills två) matcher från start med P19-landslaget som även möter Ryssland på tisdag. U21-landslaget, med Joel Andersson och Samuel Gustafson i truppen, möter San Marino på söndagskvällen. Demba Savage spelade 90 minuter för sitt Gambia i förlustmatchen mot Mauretanien, returen spelas på tisdag.

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners