Motståndarkollen: IF Elfsborg

Bollklubben Häckens premiärmotståndare i årets Allsvenska är IF Elfsborg från Borås. Laget slutade på en fjärdeplats i förra årets serie och har varit ett konstant topplag i över tio år med två SM-guld under perioden. Tränare är Magnus Haglund som återvände som tränare inför förra året och som antagligen svarat på frågan hur hans lag ska klara sig utan Anders Svensson några hundra gånger senaste månaden. För så är det, efter sin debut i Elfsborg 1994 (!) och sin comeback 2005 så är säsongen 2016 den första som Svensson inte spelar i Elfsborg med undantag för åren i Southampton 2001-2005. Oavsett det så tippas Elfsborg av de flesta att tillhöra en av guldaspiranterna i årets Allsvenska.

Om vi roar oss med att spekulera i en startelva kan den se ut så här. I försvarsdelen är det flera nya ansikten även om danske Kevin Stuhr-Ellegaard fortfarande vaktar stolparna. Eventuellt blir det ett helt nytt mittbackspar i Joakim Nilsson (GIF Sundsvall) och norske Jörgen Horn (Strömsgodset) samt på högerbacken med danske Anders Randrup. Adam Lundqvist är en trolig vänsterback. Det centrala mittfältet är mycket starkt, norske veteranen Henning Hauger med kompletteras av svenska landslagsmännen Marcus Rohdén och Viktor Caesson. På kanterna finns spelare som Simon Hedlund, Simon Lundevall och återvändaren Emir Bajrami, på topp Viktor Prodell, Lasse Nilsson eller Pär Frick.

I förra årets möten klubbarna emellan vann Elfsborg i Borås med 1 – 0 efter en väldigt chansrik tillställning där Simon Hedlund gjorde segermålet. I returen på Bravida Arena i Allsvenskans näst sista omgång blev det hela sju mål – Paulinho blev tremålsskytt när Häcken efter 1 – 1 i halvtid fullkomligt exploderade och vann med 5 – 2.

Se Fotbollskanalens sammandrag av förra årets sista allsvenska match på Bravida Arena i spelaren ovan. På söndag är det dags för årets första allsvenska match!

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners