”Nästa steg, nästa utmaning”

Tefu Mashamaite anlände från sydafrikanska Kaizer Chiefs förra sommaren och har varit ordinarie mittback i BK Häcken sedan dess. Med sitt lugn, sin placeringsförmåga, erfarenhet och styrka i duellspelet har han varit starkt bidragande till Bollklubbens allt säkrare försvarsspel. I cupspelets fyra matcher har Häcken hållt nollan i tre. Inför årets (hittills) viktigaste match, semifinalen mot Hammarby, fick hemsidan en pratstund med ”Masha” i vårsolen på Gothia Park Academy.

Det är dags för semifinal i cupen, hur går tankarna inför matchen?
– Allt känns bara bra. Vi har gjort bra ifrån oss hittills, tagit det match för match och är väl förtjänta av att vara där vi är. Nu är det dags för nästa steg, nästa utmaning för oss och vi är väl förberedda. 
– Jag hoppas det blir mycket folk! Det hjälper oss bara om det är lite tryck. Ofta spelar det inte så stor roll om publiken är med eller mot dig, det kan öka koncentrationen så man inte slappnar av. När jag spelade i Chiefs var alltid höjdpunkten på säsongen när vi mötte (Orlando) Pirates, det var runt 80.000 på läktarna i de matcherna. Ute på planen handlar det om att vara fokuserad varje minut, i förra matchen avgjorde vi med mindre än en minut kvar, så vad som än händer kommer vi att fortsätta spela vårt spel och fortsätta tro på oss själva.

Huvudpartner

Officiella branschpartners