Owoeri fyramålsskytt!

Bollklubben Häcken besegrade Ljungskile SK med 4 – 3 i lagens generalrepetitioner inför säsongsstarten. John Owoeri gjorde sin första match från start och visade med all önskvärd tydlighet att han blir att räkna med, hela fyra mål stod nyförvärvet för i den svängiga matchen. Bortalaget Ljungskile gjorde en stark insats och förde under långa perioder spelet samt skapade flera bra chanser att åtminstone få till en kvittering.
– John har kommit ikapp fysiskt nu och visar att han besitter de spetsegenskaper man behöver i ett lag för att kunna vinna matcher, sa Peter Gerhardsson.

Gerhardssons lag kom till start med ett lag där förutom Owoeri även Niels Vorthoren och Adam Andersson fick chansen från start. Redan i matchinledningen stormade Egzon Binaku fram från sin vänsterbacksplats och fick precis in bollen till Owoeri som iskallt placerade in ledningsmålet. Ljungskile replikerade bara fem minuter senare, ett inlägg från deras högerkant damp ner framför Tim Nielsen som smällde in 1 – 1. Man har även en bra chans att ta ledningen men avslutet från nära håll går tätt över Abrahamssons ribba. Istället gör Owoeri och Binaku en karbonkopia på 1 – 0 och avslutet sitter lika säkert den här gången. 2 – 1 efter 21 minuters spel blir 2 – 2 efter 22 minuter. Yussif Chibsah hugger efter en fast situation och drar in kvitteringen.

Häcken får egentligen inte igång något ordnat spel annat än i korta perioder och det är Ljungskile som både är tydligare och rejälare i sitt spel. Lagen går till halvtid med 2 – 2.

Alexander Nadj byter med Abrahamsson i målet och istället för Paulinho får hemmapubliken stifta bekantskap med en debutant – 17-årige Joel Mumbongo som skapar både ett och två lägen under sina 45 minuter. Matchen fortsätter dock att väga över till bortalaget innan John Owoeri slår till igen efter en dryg timmes spel med ett avancerat nummer där han i duell med både mittback och målvakt lyfter bollen på volley in i mål. Några minuter senare slår han till igen och Häcken leder med 4 – 2 med 25 minuter kvar. Gerhardsson gör flera byten och både Lucas Hedlund och Baba Mensah får göra A-lagsdebut tillsammans med nyförvärvet från just LSK, Niclas Andersén. Ljungskile får in reduceringen och kommer en soloparad av Nadj från att även kvittera, men Häcken klarar att hålla undan och vinner matchen med 4 – 3.

Huvudpartner

Officiella branschpartners