U19: Missat slutspel

Det blev inget slutspel för BK Häckens U19-lag i årets omgång av Ligacupen. Trots att man vann sista matchen i gruppspelet mot Utsikten med 4 – 2 fick de gulsvarta se sig passerade av ett annat gulsvart lag, Elfsborg från Borås. Därmed är det Elfsborg som spelar slutspel nu under påskhelgen mot AIK, Djurgården och Malmö FF. Häcken besegrade Elfsborg och IFK Göteborg, fick oavgjort mot Norrby samt förlorade mot Örgryte IS vilket gav en andraplats.

Matchen mot Utsikten började bra spelmässigt för  Häcken men det var Utsikten som tog ledningen genom en kantfrispark som gick i mål. Muba Sana kvitterade för Häcken på en omställning innan Elias Gustafson slog till två gånger om, båda gångerna på hörna. Häcken fortsatte föra spelet men så kontrade Utsikten och fick straff där de reducerade. 3 – 2 blev sedan 4 – 2 genom Ted Fritzner.
– Vi gör en bra match där vi i perioder för spelet och blir straffade på en fast situation och en kontring. Elias Gustafson gör en stark insats på mittfältet och även Daleho Irandust var riktigt bra, säger Teddy Olausson, chefstränare för U19.

Huvudpartner

Officiella branschpartners