Peter Abrahamsson förlänger med Häcken!

Bollklubben Häcken och målvakten Peter Abrahamsson är överens om en förlängning som sträcker sig till och med 2019. Peter kom från Örgryte IS inför säsongen 2014 och gjorde det året en tävlingsmatch i cupen. Förra året blev det totalt 21 matcher (17 i Allsvenskan) och han har hittills vaktat målet i alla cupmatcher samt hållt nollan i tre av fyra matcher.
– Vi är glada över att vi kunnat förlänga med en mycket duktig målvakt som är viktig för oss både ute på planen men även i omklädningsrummet. Han har utmanat Christoffer Källqvist sen han kom och det kommer att fortsätta vara en strid på kniven om vem som startar även när ”Krickan” är spelklar, säger Sonny Karlsson. 

Även Peter Abrahamsson är nöjd med avtalet.
– Väldigt skönt och roligt! Skönt att känna förtroendet, jag trivs väldigt bra i Häcken och det känns som att klubben har något bra på gång, säger Peter. För mig är Häcken en framtidsklubb och jag vill vara med och vara en del av den framtiden. Jag tror vi kommer att göra en bra säsong redan i år och för egen del vill jag fortsätta utvecklas här.

Den 28-årige målvakten, med Vallens IF som moderklubb, var redan 2006 med  i ÖIS allsvenska trupp och har gjort 72 matcher för dem i Superettan. Till helgen är det dags för semifinal i Svenska Cupen för Häcken, då står Abrahamsson mellan stolparna igen.

Häcken fortsätter därmed att ha tre kontrakterade målvakter med allsvensk erfarenhet, där även Alexander Nadj står till Gerhardssons förfogande.

Huvudpartner

Officiella branschpartners