PGS SOUND NO 66

Här kommer en ny lista, en av mina äldsta o bästa vänner gästar. Major Gunnar, en av fyra i Tipsgänget 3  ( inga stora vinnare ). Han har lyckats förvirra mej och en del skottar på nattklubb i Glasgow genom att helt plötsligt bli Hans Fahlén! Bara att komma på idén är magiskt, vem i Glasgow vet vem Hans Fahlén är?  Mihajlovic sköt sönder hans finger på Formello när vi såg Lazio träna ( under Svennis-tiden ). Det räddade nog livet på Tord Grip, krigare som han är så slängde han fram handen när Mihajlovics missil höll på att träffa Tord i bakhuvudet. Få personer i mitt liv som jag har haft så roligt med. Take it away Gunnar:

Hallå hela Häcken. Rösten på din skärm tillhör Gunnar Sjödin, en av PG:s gamla vapendragare från 70-talet och Uppsala där vi möttes för första gången på Södermanland-Nerikes studentnation. Jag blev tidigt värvad till den innersta stryktipskrets som Peter då rörde sig i, och alltjämt rör sig i. Troligen var man då helt desperata med sina värvningar i ambitionen att ta sig från stryktipsets bakgård och in i det etablerade finrummet. För några fina tipsmeriter att visa upp hade jag definitivt inte.  Men precis som när det gäller fotbollstränare skulle det dock visa sig att långsiktiga satsningar ofta är de bästa…;)

Sedan dess har mycket vatten runnit under Fyrisåns, Göta Älvs och alla andra vattendrags broar, men vi är fortfarande samma laguppställning i tipsbolaget. Det innebär inte bara att det blivit mycket tippande utan också mycket gemensamt resande, galna upptåg och en väldans massa musikupplevelser tillsammans genom åren. Här är mina fem tips:

1. Dan Viktor – The Sound Of Gunnar, från plattan Jesus för en dag. PG har många gånger ringt och förklarat hur fullständigt omöjligt det är att inte se en viss konsert eller lyssna på en viss platta eller en viss artist. Om jag inte minns fel är Dan Viktor en av de många rekommendationer jag fått och som sedan blivit en milstolpe även i mitt diskotek.

2. Toby Keith – I love this bar. Som en gammal cowboy en gång sa till mig när han tog av sig sin Stetson och tittade ner på mig från sin sadel: ”En riktigt bra spellista måste alltid innehålla en bit hästjazz”. Just den här låten är lite av en hästjazzens arketyp för mig och som jag ”fått” från Krattan Wilson, en annan tipsbolagshjälte. Lyssna på texten! Varmt, gott och hemtrevligt på kvarterspuben är nog lite som att lira på hemmaplan för fullsatta läktare.

3. Dire Straits – Sultans Of Swing. En riktigt stor genombrottarlåt. Det sägs att man ofta minns vad man gjorde när man först hörde om riktigt stora och omvälvande händelser i omvärlden. Som 11.september, Palmemordet, Estoniakatastrofen o.s.v. Jag minns vad jag gjorde när jag första gången hörde denna stora händelse. Året var 1978, landet var USA och radiotstationen var wkzw93. Håll tillgodo folks, gammal kärlek rostar inte!!

4. Magnus Lindberg – Tårar Över City. Ur rök, dis och dimma kommer han fram med ojämna mellanrum. Ibland lite tilltufsad, ibland klar som en fjällbäck, men alltid lika äkta och på riktigt. Kan inte räkna alla de gånger som jag sett ”Limpankonserter” tillsammans med PG. Kanske är det lika många gånger som vi sett Eldkvarn tillsammans? 

5. Eldkvarn – Mats Ur Skolan.  Apropå Eldkvarn. Går helt enkelt inte att komma förbi när jag tänker på musik och på PG. På något sätt en odelbar förening. Här bjuder jag lite av en doldis i Eldkvarns stora produktion. En Carlalåt som inte riktigt fått den uppmärksamhet  den förtjänar tycker jag.

//  Gunnar

Tack Gunnar. Här kommer mina tips. Först lite gammalt:

6. Geordie – Goin’ down, AC/DCs Brians tidiga band, koklockor är klassiskt, här i en riktigt go rockare

7. Carpenters – Yesterday once more, nya tv serien Vinyl följer jag naturligtvis, den här låten dök upp med Aimee Mann, här originalet, mycket minnen i den serien, inte minst klädseln från 70 talet, dont miss.

8. Mauro Scocco – Det finns. Såg Mauro på Storan med Kleerup o Tomas A Wij, musiktalkshow som kommer på tv. Här en textmässig favorit från Mauros digra katalog

9. Doll by doll – Stripshow. Favoritgrupp på 80 talet, här på bästa humör och jag håller sångaren Jackie Leven som en av dem allra bästa som funnits ( RIP )

10. Bob Hund – Det skulle vara lätt för mej att säja att jag inte hittar hem men det gör jag, tror jag. Sveriges bästa liveband ? Ja vilken fullständig överkörning de bjöd på på Storan. Den här 9 minuters låten skulle kunnat hålla på fortfarande. En konsert där alla kan alla texter, nästintill!

och så lite nytt:

11. Ricky Warwick – Thin Lizzy pop. Fantastisk skiva med så många bra låtar, här en av många bra.

12. Frank Turner – Mittens. Ny singelmix av denna kanonlåt, kommer till Pustervik i vår, This is England! Punkrötter men nu lite poppigare.

13. Robert Pollard – My daughter yes she knows. Pop/rock-platta som växer, röst som mejslar sej in i kroppen, från Guided by voices så har han fortsatt sin utveckling.

14. The Hanging stars – The house on the hill. Ny grupp som jag föll direkt för, americanapop, hoppas vi snart se i Göteborg, här den bästa från albumet.

15. Emitt Rhodes – Dog on a chain. Lite Jackson Brown- pop får avsluta. Här visar en gammal man att man fortfarande kan ha passion, rösten o låtarna har mognat under många år, ålder är bara en siffra!!

Så får det bli denna gång, tack Gunnar, ( när vi såg Eldkvarn en gång så skrek du på Mats ur skolan ändra tills de tröttna och körde den. Carla sa vid något tillfället att det var enda gången de spelat den. Stort, vi var där!! )

Här hittar ni min lista: PGs Sound

Nu kör vi!

/ PG

Huvudpartner

Officiella branschpartners