Till kvartsfinal!

Bollklubben Häcken är vidare till kvartsfinal efter 4 – 0 mot Gefle i gruppspelets sista omgång av Svenska Cupen. Paulinho blev stor matchhjälte – tremålsskytt samt spelade fram Alexander Jeremejeff till ett mål. Häcken hade det mesta av bollinnehavet matchen igenom men det dröjde till den 43:e minuten innan Jeremejeff petade fram bollen till Nasiru Mohammed som spelade in till en helt fri Paulinho som gjorde 1 – 0. I andra halvlek drog Häcken ifrån med ytterligare två mål från sin brasilianske målspruta samt ett friläge som Jeremejeff förvaltade. Motståndare i kvartsfinalen, som spelas nästa helg, lottas i måndagens Gomorron Sverige i SVT. 

Gefle inledde matchen med en hög press men tvingades överge den redan i matchinledningen, Häcken spelade sig ur den gång på gång. Efter tio minuter friställer Samuel Gustafson Nasiru Mohammed med en utsökt passning men hans avslut räddas till hörna av Emil Hedvall i Gefles mål. Mohammed har även ett skott som går över. Joel Andersson slår ett inlägg Jeremejeff inte får träff på, nicken går en bra bit utanför. Häcken fortsätter spela bra och bortalaget blir mer och mer tillbakapressade allteftersom tiden går. Paulinho testar skott både en och två gånger utan lycka innan det efter 43 spelade minuter är dags för matchens första riktiga delikatess. Efter flera snabba passningar hamnar bollen hos Jeremejeff som tar emot på volley och stöter fram bollen till Mohammed som rusar framåt och spelar in till en fristående Paulinho som rakar in ledningsmålet i övergivet mål. Häcken tar med sig 1 – 0 in till halvtidsvilan.

Tre minuter in i andra halvlek klackar Jeremejeff fram Mohammed vars skott täcks till hörna och två minuter senare har Gefle sitt första skott på mål i matchen men Peter Abrahamsson avvärjer. Istället gör Paulinho 2 – 0 på pass från Jeremejeff och betalar tre minuter senare tillbaka genom att helt friställa Jeremejeff med en passning – 3 – 0 till Häcken efter 56 minuter! Gefle som är tvungna att vinna för att ha en chans att gå vidare får fram ett friläge som Abrahamsson kommer ut och reflexräddar. Inbytte Adam Andersson får bollen i mittcirkeln, vänder upp och slår en perfekt boll bakom Gefles backlinje. Paulinho störtar fram, rundar målvakten och rullar in 4 – 0. Gefles Johan Oremo missar mål helt ensam med Abrahamsson och Paulinho är sånär att bli fyramålsskytt men hans frispark tippas med nöd och näppe i ribban och ut.

Matchen slutar 4 – 0 och Häcken är därmed vidare till kvartsfinal med en målskillnad på 10 – 2 efter gruppspelet, trots att man spelade  0 – 0 mot BP.

Huvudpartner

Officiella branschpartners