U19: Derbyseger mot IFK

BK Häckens U19-lag stod för klubbens tredje seger på en vecka mot IFK Göteborg, dessutom med samma resultat som både U17 och U21, 3 – 1. Matchen var den näst sista i Ligacupens gruppspel som avslutas på lördag med match mot Utsikten. Målskyttar för Häcken var Alexander Sjursén, Elias Gustafson och Joel Mumbongo.
– Det är alltid bra och jämna matcher när vi möter IFK och så blev det nu med. Vi gör en ganska svag första halvlek där IFK pressar oss och gör det svårt. De tar ledningen med 1 – 0 men vi kvitterar nästan direkt och har med oss 1 – 1 in i halvtid, säger Teddy Olausson. Då har vi även missat en straff.
– I den andra halvleken spelar vi oss igenom deras press på ett bättre sätt och Joel Mumbongo serverar Elias Gustafson öppet mål efter en kontring. IFK pressar på för en kvittering och i slutet av matchen fastställer Mumbongo slutresultatet 3 – 1. Det är skönt att se att vår spelidé håller och att försvarsspelet sitter, trots att vi har så många nya spelare, säger Olausson.

Olausson ger särskilt beröm till Häckens målvakt Pontus Johansson som sprider ett lugn omkring sig och är stabil i sitt spel, samt Joel Mumbongo som var ett ständigt hot för IFK-försvaret.

Huvudpartner

Officiella branschpartners