6 – 1 mot Gefle!

Bollklubben Häcken besegrade Gefle IF med hela 6 – 1 hemma på Bravida Arena. Demba Savage gjorde två, René Makondele likaså och John Owoeri samt Kari Arkivuo varsitt. Häcken vände ett underläge till ledning med 2 – 1 i halvtid och i andra halvlek gjorde man fyra obesvarade mål och tog årets andra seger.

Häcken fortsatte sin lite speciella rutin och släppte till ett friläge under matchens första fem minuter. Gefles Dioh Williams tog emot felvänd och släppte bollen perfekt till en framstormande Johan Bertilsson som placerade in 0 – 1 i matchens fjärde minut. Med söndagens beska uddamålsförlust mot Sundsvall i färskt minne fanns det nog en och annan gulsvart supporter som åtminstone undslapp sig en tung suck. Spelarna ute på planen tänkte dock annorlunda. Först blev ett mål efter hörna bortdömt efter för hårdhänt spel, sedan sköt Simon Sandberg efter en retur men då blockades skottet av en utespelare. Så slår Joel Andersson ett inlägg från höger som målvakten tappar och där dyker Demba Savage upp och placerar in kvitteringen i övergivet mål.
– Ska man göra mål behöver man vara på rätt plats vid rätt tillfälle, och det var jag där, säger Savage efteråt.

Direkt efter kvitteringen tar Gefle över spelet och Peter Abrahamsson får göra både en och två viktiga räddningar. Savage kastar sig fram och får till en språngnick som går utanför. Med några minuter kvar av halvleken viker han in från sin vänsterkant och skruvar in ett vackert skott i bortre krysset och ger Häcken ledningen med 2 – 1, en ledning de tar med sig in i halvtid.
– ”Momo” (Abubakari) har sagt åt mig att skjuta likadant som jag gör på träning och jag har svarat att om jag får chansen så gör jag det. Nu kom chansen och jag gjorde som jag sa, skrattar Demba Savage.

I andra halvleks inledning jagar Gefle en kvittering vilket ger René Makondele, Nasiru Mohammed och Demba Savage ytor att kontra på. Savage får på ett hårt skott som räddas och på den efterföljande hörnan är Emil Wahlström sånär att nicka in 3 – 1. Målet kommer istället efter dryga timmens spel, Demba Savage dribblar på sin vänsterkant, spelar in till Jeremejeff som klackar bollen till Makondele som skjuter in bollen. Gefles Williams kommer nästan fri med Abrahamsson men Jasmin Sudic gör en perfekt brytning och avstyr läget. Strax därpå visar Peter Abrahamsson framfötterna när han dyker ner och avvärjer en bra chans. 

René Makondele är inte bara en go gôbbe som kommer från Kongo och spelar i Häcken, han kan även dra på med vad vi förr i tiden kallade för en dônare och dundra in 4 – 1. Tvåmålsskytt, precis som Savage. En energifylld Kari Arkivuo har bytts in och skjuter ett fint skott i insidan stolpen och ut, en likaså energifylld och inbytt John Owoeri får på en fin nick som inte resulterar. Istället tar han hand om en frispark från vänster, några meter utanför straffområdet, på absolut bästa sätt. 5 – 1 och Owoeri är så glad att han springer hela vägen ner till klacken för att fira och med tre minuter kvar får han på en riktig kanon som ändrar riktning på Kari Arkivuo och går in. Arkivuo tillräknas målet och Häcken har krossat sin segerlösa svit genom att besegra Gefle med hela 6 – 1.

Huvudpartner

Officiella branschpartners