Emil mellan matcherna

Mittbacken som spelat i Häcken i hela sitt liv har i år varit en av få som spelat varje match och lättnaden efter segern mot Gefle går inte att ta miste på.
– Vi har gjort en dålig match, mot Östersund. Sen har det varit uddamålsförlust på uddamålsförlust, straffar emot oss och så har vi inte fått in bollen framåt. Matchbilden mot Gefle är ju faktiskt ganska lik den mot GIF Sundsvall men nu satte vi våra chanser. Vi genomför vår matchplan på samma sätt, en del är att tvinga dem att springa så in i helvete och trötta ut dem, en annan del är att ställa om på dem och inte låta dem etablera något spel.

Det är (återigen) tätt mellan matcherna, något man som utomstående har lätt att problematisera kring. Samtidigt finns det inte en fotbollsspelare som inte hellre spelar match än tränar.
– När det är kvällsmatcher hinner kroppen inte riktigt varva ner efteråt, jag har alltid svårt att sova efter kvällsmatcher. Men för oss som spelat match är det individanpassat träningspass dagen efter, jag brukar cykla och göra övningar som får igång syresättningen i hela kroppen så man blir av med all stelhet, säger Emil Wahlström. Stretching, massage om man behöver det. Sen är det mat och sömn som är viktiga.  Vissa går ut på planen och kör men principen efter match är densamma. Få igång kroppen, bli av med all stelhet. På lördag (idag) kör vi ett pass på gräs och förbereder oss för matchen, går igenom fasta situationer och känner på de bollar vi ska spela med, sen åker vi till Malmö. Nästa vecka har vi en dag ledigt innan cupfinalen, då brukar jag sova ut, ta det lugnt men gå ut och röra på mig. Själv pluggar jag eller läser en bok och nu när det är NBA-slutspel kollar jag det så mycket det bara går.

Huvudpartner

Officiella branschpartners