Förlust mot GIF Sundsvall

Häcken förlorade sin fjärde raka match i Allsvenskan, idag mot GIF Sundsvall på hemmaplan med 0 – 1. Sundsvalls mål kom på straff i den första halvleken och trots ett stort spelövertag matchen igenom lyckades inte Häcken kvittera.

Matchinledningen på ett Bravida Arena som bjöd på snöblandat regn, solsken och en hagelskur var aningen trevande från båda håll, lagen fick ihop till varsitt långskott samt hörna utan att det kändes direkt farligt. Efter 17 minuter blåser domaren straff och Krogh Gerson sätter 1 – 0. Matchbilden förändras efter målet helt, gästerna bevakar sin ledning väl samlade djupt ner på egen planhalva medan Häcken försöker bryta igenom. Gång på gång försöker gulsvart hitta lösningar för att tråckla sig igenom och man skapar två ypperliga lägen i den första halvleken. Först drar Samuel Gustafson bollen tätt utanför från nära håll och med en minut kvar av halvleken har Nasiru Mohammed bollen framför fötterna inne i målområdet men får aldrig till något skott.

I andra halvlek fortsätter matchen att gestalta sig likadant men efter 10 minuter räddar Peter Abrahamsson Häcken från 2 – 0 genom att avvärja Pa Dibbas avslut på ett friläge. Efter en timmes spel kommer Häckens bästa period i matchen där i princip allt spel sker i och runt Sundsvalls straffområde. I samband med en hörna räddar en Sundsvall-spelare på mållinjen när Abubakari nickar. Häcken fortsätter pressa men den farligaste målchansen är återigen Pa Dibba som skruvar ett skott i ribbans överkant. 

Men det blir inga fler mål och Häcken åker på sin fjärde raka uddamålsförlust. 

Huvudpartner

Officiella branschpartners