Förlust mot IFK Göteborg

Bollklubben Häcken förlorade matchen på Gamla Ullevi med 1 – 0. IFK tog ledningen tidigt och trots att Häcken tog sig in i matchen spelmässigt och skapade en del chanser räckte det inte till en kvittering. Efter att hemmalaget tagit kommandot i inledningen och tvingat Peter Abrahamsson till två kalasräddningar samt gjort ett mål genom Sören Rieks fick Häcken mer och mer att säga till om. Det skapades flera chanser och spelövertaget var emellanåt stort men någon kvittering kom aldrig.
– Vi har en bra period i andra halvan av först halvlek där vi känner att vi har ett spelmässigt övertag men kommer inte riktigt ända fram. Det är märkligt med förluster, vi har inte förlorat sedan vi mötte AIK förra hösten och det är inte en känsla jag saknat, säger Peter Gerhardsson.

Mot Elfsborg räddade Peter Abrahamsson ett friläge efter 23 sekunder, mot IFK tog det dubbelt så lång tid, 46 sekunder, innan han fick sträcka ut och rädda ett skott från Sören Rieks. Matchinledningen var chansrik och efter åtta minuter hade IFK tagit ledningen. Ett inspel från blåvit högerkant möttes av Rieks som tryckte in ledningsmålet. Häcken fick till lite kombinationer genom framförallt Martin Ericsson men nästa farliga chans kom återigen från en helt fri Rieks fötter men Abrahamsson avstyrde. 

Efter drygt 20 minuter var det Häcken som tog tag i spelet och spelade sig fram till nästan-lägen och halvchanser, när IFK försökte kontra fanns Mohammed Abubakari precis överallt och stoppade uppspelen. I perioder kom inte hemmalaget upp i planen överhuvudtaget vilket även medförde att det var trångt och tätt när Häcken försökte komma till avslut.

I andra halvlek såg matchbilden liknande ut till en början innan skador och trötthet tog ut sin rätt på spelarna i båda lagen. Martin Ericsson säckade ihop med en lårskada efter 50 minuter och bytte med en pigg Demba Savage. Även Paulinho fick byta men där uppkom ingen skada. Owoeri har en jättechans efter en hörna men får inte ordning på fötterna bara några meter från öppet mål.

Matchens avslut-som-var-värd-ett-bättre-öde med gulsvarta ögon kom efter en knapp timmes spel. Samuel Gustafson klackar bollen till Savage som drar på från 30 meter och kommer sånär, sånär en perfekt träff men bollen träffar ribban istället för att gå i mål. Även Nasiru Mohammed får ett bra läge men får inte riktigt till avslutet.

Makondele byts in för Owoeri för en slutforcering efter 75 minuter men istället ådrar sig Rasmus Schüller en knäskada några minuter senare och tvingas avbryta matchen. Häcken har därmed bara 10 man på planen sista dryga tio minuterna och IFK kan flytta upp och spela av matchen.

Huvudpartner

Officiella branschpartners