Förlust mot Norrköping

Bollklubben Häcken förlorade med 1 – 2 mot regerande mästarna IFK Norrköping. Häckens mål gjordes av Adam Andersson i den första halvleken. Det var en mycket svängig match där det länge kändes som om Häcken skulle utöka sin ledning. Istället kvitterade bortalaget och i samband med målet blev Simon Sandberg skadad och tvingades byta. Efter det tog Norrköping kommandot en period men Häcken såg ut att hålla emot och med tjugo sekunder kvar hade man en offensiv fast situation på Norrköpings planhalva. Då kontrade istället gästerna och gjorde segermålet i matchens sista sekund.

Peter Gerhardsson startade Demba Savage som center och stoppade in Adam Andersson på centrala mittfältet, Jasmin Sudic klev in som mittback medan Simon Sandberg tog steget ut på vänsterbacken jämfört med matchen mot IFK Göteborg. Första halvlek var jämn både spel- och chansmässigt och Peter Abrahamsson stod för ytterligare en ruskigt bra insats, han stoppade ett friläge, stoppade ett farligt skott samt gjorde en otrolig räddning på en nick från mycket nära håll. Enda gången han passerades träffade skottet i ribban och över. Även Häcken skapade chanser, Samuel Gustafson, Adam Andersson, Paulinho och Demba Savage provade flera gånger och det var Adam Andersson som gav Häcken ledningen efter 22 minuter. Ett hårt skott som går rakt på Mitov Nilsson i Norrköpingsmålet som sedan tappar in bollen i mål. När det var dags för halvtid kändes Häcken som det starkare laget och borde ha fått mer utdelning på chanserna.

I andra halvlek var de första 15 minuterna helt Häckens. Bra offensivt spel där det blev halvchanser och nästan-lägen flera gånger. Istället gör Norrköping 1 – 1 efter ett inlägg från deras vänsterkant som skarvas av Kujovic och som trycks in av Christoffer Nyman. I samband med målet skadas Simon Sandberg och bärs ut på bår med skador på hand och axel. In kommer Egzon Binaku, även Norrköping byter in spelare. Dessutom tar de över matchen och Häcken får inrikta sig på kontringar. Emir Kujovic drar på en frispark som Abrahamsson får göra en bra räddning på men så värst många fler målchanser blir det inte åt något håll sista 20 minuterna. Med mindre än en halv minut kvar slår Häcken en svag hörna och gästerna kan gå till anfall. Bollen hamnar hos inbytte Sebastian Andersson som från vänsterläge lobbskjuter in segermålet med en sekund kvar av extratiden.

Häcken har därmed inkasserat sin första allsvenska förlust hemma på Bravida Arena och får ta nya tag om en vecka när det bär av till Östersund för Allsvenskans fjärde omgång. 

Huvudpartner

Officiella branschpartners