Förlust mot Östersund

Det blev förlust mot den allsvenska nykomlingen Östersunds FK med 2 – 1 i den fjärde allsvenska omgången. Hemmalaget tog ledningen genom f.d Häcken-spelaren Ronald Mukiibi innan Simon Sandberg kvitterade efter en hörna från Samuel Gustafson. I den andra halvleken var det hemmalaget som styrde för hela slanten och Peter Abrahamsson hade fullt upp med att freda målet. Till slut fick han se sig överlistad av en straff från Brwa Nouri och Häcken fick aldrig till någon forcering.
– Vi gör ingen bra prestation idag. Framförallt i andra halvlek blir vi passiva och slarvar bort våra chanser till omställningar, säger Peter Gerhardsson.

Det tog fem minuter för Ronald Mukiibi att visa att, jodå, släkten är värst. Från några meter utanför straffområdet drog han upp bollen i krysset otagbart för Peter Abrahamsson. Sju minuter senare hade Simon Sandberg kvitterat med ett helt osannolikt mål. Samuel Gustafson slog en lång hörna där Sandberg mötte och stötte till bollen mellan tre(!) motståndares ben in i mål. Hemmalaget tar sedan över bollinnehavet medan Häcken under en period kan sticka upp och få till några skott men inga direkta farligheter. Farliga är däremot Östersund som stoppas först av Jasmin Sudic med en fin brytning innan Abrahamsson kommer ut och räddar Stadlers skott. John Owoeri försöker sig på en konstspark men får ingen riktig träff efter 40 minuter. Det är också mer eller mindre Häckens sista anfall i matchen.

Andra halvlek domineras totalt av hemmalaget som passar sig runt, fram och igenom ett Häcken som inte kan hålla i bollen, än mindre gå till anfall. Papagiannopoulos skjuter utanför efter en hörna där bollen far som en flipperkula i gulsvart straffområde. Dyer skjuter över. Abrahamsson räddar helt ensam med en ÖFK-anfallare. Och så fortsatte det. Med 15 minuter kvar får hemmalaget en straff som Nouri sätter. Häcken lyckas flytta fram spelet en aning men någon forcering blir det aldrig fråga om och Östersund kan relativt komfortabelt spela av matchen.

Huvudpartner

Officiella branschpartners