Gerhardsson: ”De påminner om oss”

Efter det sista träningspasset innan bortamatchen mot Östersunds FK pratade hemsidan med Bollklubben Häckens chefstränare Peter Gerhardsson om läget i truppen och om motståndarlaget.

Vi gör även en kort och uppdaterad genomgång av skadeläget som ser ut som följer; Paulinho opererad för yttre meniskskada, Gustav Berggren likaså. Martin Ericsson lindrig bristning baksida lår. Rasmus Schüller yttre ledbandsskada. Demba Savage känning i ljumske, magnetröntgas lördag. Alexander Jeremejeff (ljumske) och Kari Arkivuo (framsida lår) stegras gradvis i sin träning. Tefu Mashamaite och Albin Skoglund är i rehabträning.

Om skadeläget
– Är det någonting jag inte är intresserad av just nu är det att prata om skador. Vi har 18 väldigt sugna spelare som är med i truppen och ska spela match, det är dem jag lägger fokus på. Det är ju givetvis inget önskescenario men så här ser verkligheten ut och nu handlar det om att förbereda oss för match.

Om motståndet
– De har blandat en del i säsongsinledningen men jag kan se likheter mellan hur de tagit sig an att spela i Allsvenskan med när vi gick upp 2009. Alla tippade oss sist men vi hade en idé om att odla ett eget passningsspel och inte bara slå bort bollen. Östersund har en liknande tanke om att bemästra motståndaren med sitt passningsspel, sen finns det självklart skillnader i hur vi och de väljer att organisera sig. Jag själv välkomnar lag, särskilt nykomlingar, som väljer en annan väg än vad man traditionellt valt i svensk fotboll, även om vi givetvis tänker slå dem ändå (skratt).

– Ibland hör eller läser man ordet ”naivt” om lag som fokuserar på sitt passningsspel och jag förstår inte riktigt var det kommer från. Ordet ”naiv” betyder ju att man inte vet vad man ska göra eller hur man ska göra det. Så är det ju inte. Vi får ju också höra det här ibland. Jag är helt övertygad om att Östersund och Graham Potter vet precis hur de vill hantera olika situationer ute på planen.

Om Häckens matchplan
– Man har alltid sina egna styrkor som utgångspunkt. Sen har man olika matchplaner beroende på flera saker, där motståndet är en del, men vi håller inte på med att anpassa oss efter motståndet. Vi vill göra det vi är bra på och i det ingår ju givetvis att göra det svårt för motståndarna, det säger ju sig självt. Men först och främst handlar det om vad vi vill göra i spelet. 

Huvudpartner

Officiella branschpartners