Häcken laddar om

Bollklubben Häcken startade upp sin andra allsvenska vecka med dubbla tränings- och återhämtningspass i strålande solsken på Gothia Park Academy. Det var många kroppar och huvuden som var trötta efter tre matcher på sex dagar, inte kändes det lättare med det bittra slutet på matchen mot IFK Norrköping. Dessutom var det flera spelare med olika grader av skador, mest glädjande var att Simon Sandberg inte fått någon allvarlig skada efter sin kollision, han var med och körde två anpassade pass. Hemsidan fick även en pratstund med Peter Gerhardsson som tillbringade söndagen med att scouta nästa motståndare Östersunds FK som vann på bortaplan mot Falkenbergs FF.

– Det känns nästan som en evighet med att ha sex dagar mellan matcherna (skratt). Vi har kört dubbla pass på måndagen, vi har en träning på tisdagen då vi även har en U21-match (borta mot Malmö FF) där vi kommer att skicka U19, vi behöver alla spelare som är tillgängliga i A-truppen här. Onsdag är vi lediga, sen är det träning på torsdag och på fredag åker vi upp till Jämtland och möter Östersund. Vi har flera spelare i olika stadier av rehab, där vill vi avvakta lite innan vi får en klarare bild över hur det ser ut inför matchen. Simon Sandberg mår bra, det känns skönt att få säga. Han har ont men tränade idag.

– Peter Abrahamsson har varit riktigt bra, det har varit ett glädjeämne här under inledningen. Tyvärr har vi inte testat om motståndarnas målvakter varit lika bra, i båda de senaste matcherna har vi haft minst lika bra lägen som de Peter räddat men inte varit skickliga nog i avsluten. Det måste vi förbättra.

Det är inte första gången Peter Gerhardsson tar med sig Häcken för att spela match i Östersund.
– Vi har varit där och mött dem i Svenska Cupen för några år sen så just den biten har vi gjort förut. Det är en pigg nykomling med en tydlig idé, en kreativ idé, av hur de vill spela fotboll. Sånt välkomnar vi, jag tror att det kan bli en bra match. 

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners