Inför Gefle IF

Bollklubben Häcken möter Gefle IdrottsFörening i en ruskigt viktig tillställning på Bravida Arena. Det är dags för sjätte omgången av Allsvenskan och Peter Gerhardsson och hans mannar är på jakt efter säsongens andra seger, precis som Gefle som även har två oavgjorda matcher i bagaget. Lagen möttes senast i Svenska Cupens gruppspel för knappt två månader sedan, även den gången på Bravida Arena, då vann Häcken med 4 – 0. Tremålsskytt i den matchen var Paulinho som inte är tillgänglig ännu efter sin meniskoperation.

Häcken får även klara sig utan Mohammed Abubakari som är avstängd men Alexander Jeremejeff och Kari Arkivuo (inhopp senast) är med i matchtruppen. Det har annars inte varit någon särskilt trivsam inledning på Allsvenskan för gulsvarta Häcken – många skador samt fyra raka uddamålsförluster – men nu gäller det att man samlar ihop sig och fokuserar på torsdagens match.
”Ny match, nya förutsättningar” som Peter Gerhardsson brukar säga. Att vi på Hisingen ska få uppleva en match som spelas i kombinationen solsken och hagel samtidigt, som i senaste matchen mot GIF Sundsvall (se bilden), känns exempelvis inte troligt.

Den gulsvarta besättningen mot Gefle ser ut som följer:

Målvakter: Abrahamsson, Nadj
Backar: Sudic, Mensah, Wahlström, Arkivuo, Andersén, Sandberg, Binaku, J. Andersson
Mittfält: Vorthoren, Gustafson, Makondele, A. Andersson
Forwards: Savage, Rexhepi, Owoeri, Jeremejeff, Mohammed

Avspark 19.00 på Bravida Arena
Välkommen!

Huvudpartner

Officiella branschpartners