Inför IFK Göteborg

Bollklubben Häcken möter på onsdagskvällen IdrottsFöreningen Kamraterna Göteborg i den andra omgången av världens bästa Allsvenska. Matchen spelas på Gamla Ullevi och avspark är satt redan till klockan 18.30 så kom i tid. Det är närapå utsålt men det finns fortfarande biljetter till Häckens sektion när det här skrivs. Båda lagen vann i första omgången, Häcken slog som bekant Elfsborg med 2 – 1 hemma på Hisingen medan IFK slog Falkenberg med 2 – 0 på bortaplan.
– Det vi mest tar med oss från förra matchen är att våra offensiva omställningar är riktigt vassa. Nu möter vi ett annat motstånd som också är väldigt starka och som vi känner till väldigt väl, säger Peter Gerhardsson. 

Medan lokalmedia fortfarande funderar över om en match mellan två lag från samma stad verkligen ska kallas ett derby, nöjer vi oss med att konstatera att det är en allsvensk match inför mer eller mindre fullsatta läktare mellan BK Häcken och IFK Göteborg, två lag som båda tippas av ovan nämnda media tillhöra toppen i serien i år. Hur det blir med den saken återstår givetvis att se, för Häckens del vill man givetvis nå ett bättre resultat än förra årets tre förluster.

BK Häcken kommer till match med en trupp som liknar den i söndags, in kommer Niclas Andersén och Dardan Rexhepi istället för Jeremejeff (känning) och Sudic (avstängd). På sex tävlingsmatcher i år är gulsvarta Häcken obesegrade, fem segrar samt en oavgjord, och har målskillnaden 16-5. Bäste målskytt är Paulinho som stått för hälften av målen, 8 fullträffar har det blivit hittills. Mot Elfsborg hade man det relativt svårt att få igång ett etablerat offensivt spel, där var det snarare Elfsborg som gjorde det och det krävdes några riktigt svettiga räddningar av Peter Abrahamsson i mål för att hålla rent, främst i den första halvleken. Som Gerhardsson påpekar ovan var dock omställningarna (eller kontringar som det hette på den gamla goda tiden) ett mycket vasst vapen för Häcken. Bland annat gjorde John Owoeri ett mål som dömdes bort för offside och Nasiru Mohammed hade ytterligare två frilägen utöver sitt vackra mål. 

Hemmalaget IFK Göteborg som slutade på andra plats i Allsvenskan 2015 gick inte vidare från cupens gruppspel, trots storseger mot gruppsegraren Halmstad med 4 – 0. I laget som startade i seriepremiären mot Falkenberg var samtliga spelare som vi sett i Blåvitt förut, även om nyförvärvet Mauricio Albornoz (tidigare BP och Åtvidaberg) gjorde ett inhopp. Hemvändaren Tobias Hysén ordnade först en straff (Mads Albaek satte den) och vallade även in 2 – 0 som blev slutresultatet. Högerbacken Emil Salomonsson är nu tillgänglig för spel, han var inte med i Falkenberg. 

Häckens matchtrupp:

Målvakter: Abrahamsson, Nadj
Backar: Wahlström, Mensah, Andersén, Sandberg, Binaku, J. Andersson
Mittfält: Schüller, Vorthoren, Abubakari, Ericsson, Makondele, Gustafson, A. Andersson
Yttrar o Forwards: Paulinho, Savage, Mohammed, Rexhepi, Owoeri

BK Häckens supportrar köper biljett på sektion A-O ”Bortasupportrar”.
Direkt till biljettbokningen: https://www.ticketmaster.se/event/ifk-goteborg-bk-hacken-biljetter/402661?language=sv-se

Huvudpartner

Officiella branschpartners