Inför IFK Norrköping

Bollklubben Häcken tar emot regerande svenska mästarna IFK Norrköping på lördagen. Matchen spelas på Bravida Arena vid Rambergets fot på Hisingen och avspark är klassiska Tipsextratiden 16.00. Båda lagen har tre poäng efter de inledande två omgångarna – Häcken vann mot Elfsborg och förlorade mot IFK Göteborg medan Norrköping förlorade mot Malmö FF men vann mot Kalmar FF. I förra årets tre möten klubbarna emellan vann Norrköping båda matcherna i Allsvenskan (2-0 på Gamla Ullevi och 3 – 1 på Nya Parken) medan Häcken vann i Svenska Cupen med 3-1.
– Vi har inte tid att fundera på vad som har varit när det är så här tätt mellan matcherna. Norrköping har ungefär samma lag och samma tränare som förra året. De är både spelskickliga och mycket effektiva på fasta situationer, säger Peter Gerhardsson. Vi ska gå ut och prestera och leverera på vår hemmaplan inför vår publik. Det blir en bra utmaning mot en tuff motståndare.

För Häcken blir det alltså ännu ett möte med ett IFK,  i onsdags blev det en både knapp och bitter förlust mot Göteborg där både Martin Ericsson och Rasmus Schüller blev skadade. Tillbaka i truppen är dock Jasmin Sudic efter sin avstängning. Lite märkligt är det att Häcken fått avsluta båda sina matcher med 10 man, om än av olika orsaker. Det vore lämpligt att avbryta den trenden mot Norrköping. Andra trender från vårens matcher får gärna bibehållas, Häcken har på sju tävlingsmatcher målskillnaden 16-6 och Paulinho har gjort hälften av målen.

Det är som sagt ett mästarlag som gör sin debut på Bravida Arena på lördagen – Häckens tre första motståndare i årets Allsvenska slutade 4, 2 och 1 i förra årets serie. Till skillnad från många andra mästarlag tidigare år har man inte drabbats av någon större spelarflykt, istället är det klubbens manager Janne Andersson som kommer att ta över som Sveriges förbundskapten efter sommarens EM. Men det är då det, nu har han och hans mannar siktet inställt på att göra en så bra vårsäsong som möjligt. Efter förlust borta mot Malmö FF slog man Kalmar FF med tydliga 4 – 1 i hemmapremiären där tre av målen kom på fasta situationer. Med spelare som Kujovic, Traustasson, Sjölund och Andreas Johansson, för att nämna några, ser möjligheterna att förbli ett lag i den absoluta toppen goda ut.

Häckens matchtrupp:

Målvakter: Abrahamsson, Nadj
Backar: Sudic, Wahlström, Mensah, Andersén, Sandberg, Binaku, J. Andersson
Mittfält: Vorthoren, Abubakari, Makondele, Gustafson, A. Andersson
Yttrar o Forwards: Paulinho, Savage, Mohammed, Rexhepi, Owoeri

Avspark 16.00 på Bravida Arena, Hisingen

Huvudpartner

Officiella branschpartners