Inför Malmö FF

Bollklubben Häcken åker på söndagen söderut för match i Allsvenskans sjunde omgång. För motståndet står Malmö FotbollsFörening, samma lag som Häcken möter i cupfinalen på torsdag. Glädjande är att Martin Ericsson är tillbaka i matchtruppen efter sin skada, liksom Mohammed Abubakari efter sin avstängning senast. Medan Häcken vann sin match mot Gefle med 6 – 1 avbröts Malmös match mot IFK Göteborg efter dryga 75 minuters spel vid ställningen 0 – 0. 
– Malmö är ett mycket bra lag som förändrat sitt spel en del senaste tre matcherna, som vanligt blir det viktigt för oss att vårt försvarsspel är på plats och att vi kan få till våra omställningar, säger Peter Gerhardsson.

I oktober 2011 vann Malmö senast mot Häcken och målskillnaden de senaste åtta matcherna är 19-5 i Häckens favör. Anmärkningsvärda siffror mot vilket lag som helst men än mer anmärkningsvärt med tanke på att Malmö under de senaste åren varit landets kanske bästa lag med två gruppspel i Champions League under perioden. Det har givetvis ingen som helst påverkan på hur söndagens match ska sluta, Malmö FF på bortaplan är helt enkelt en av årets absolut svåraste matcher. Förra årets möten slutade båda med gulsvart seger, 3 – 0 på Swedbank Stadion och 1 – 0 på Bravida Arena. I mötet på Bravida Arena gjorde för övrigt Martin Ericsson comeback efter skada, hoppade in och avgjorde.

Häcken kommer som sagt från en storkross av Gefle med 6 – 1, innan dess inhöstade Gerhardssons mannar fyra raka uddamålsförluster mot IFK Göteborg, IFK Norrköping, Östersund och GIF Sundsvall. Malmö FF inledde säsongen med seger över Norrköping innan man föll mot både Jönköping och Sundsvall. Efter förlusten mot Sundsvall ändrade man om något i spelidén och besegrade både Elfsborg och Djurgården med 1 – 0 innan den avbrutna matchen mot IFK Göteborg.  

Den gulsvarta besättningen mot MFF ser ut som följer:

Målvakter: Abrahamsson, Nadj
Backar: Sudic, Mensah, Wahlström, Arkivuo, Sandberg, Binaku, J. Andersson
Mittfält: Vorthoren, Abubakari, Ericsson, Gustafson, Makondele, A. Andersson
Forwards: Savage, Rexhepi, Owoeri, Jeremejeff, Mohammed

Huvudpartner

Officiella branschpartners