Inför premiären!

Bollklubben Häcken inleder Allsvenskan 2016 med att möta IF Elfsborg hemma på Bravida Arena. Avspark är 15.00 söndagen 3 april. Häcken genomförde sin sista träning innan säsongen med tillhörande taktisk genomgång i vårdiset på Hisingen på lördagen och det nöttes bl a fasta situationer och avslut. Samtliga spelare utom Källkvist, Arkivuo, Mashamaite och Skoglund (skadade) deltog fullt ut.

De båda gulsvarta klubbarna möttes två gånger förra året där Elfsborg vann hemma med 1 – 0 och Häcken vann även de i lagens första möte på Bravida Arena med 5 – 2. Mer information om premiärmotståndarna Elfsborg hittar du här. Sedan den texten skrevs har Elfsborg även gjort en värvning in i form av norske mittfältaren Thomas Kind Bendiksen, som ingår i Magnus Haglunds matchtrupp. Mikael Häggström på Elfsborgs hemsida har gjort en strålande historisk genomgång av alla möten klubbarna emellan, det första var säsongen 1955/56, den hittar du här

Peter Gerhardsson har tagit ut följande 20-mannatrupp (tas ned till 19 innan matchstart):
Målvakter: Abrahamsson, Nadj
Backar: Sudic, Wahlström, Mensah, Sandberg, Binaku, J. Andersson
Mittfält: Schüller, Vorthoren, Abubakari, Ericsson, Makondele, Gustafson, A. Andersson
Yttrar o Forwards: Paulinho, Savage, Mohammed, Jeremejeff, Owoeri

Huvudpartner

Officiella branschpartners