Joel Andersson efter segern mot Elfsborg

Joel Andersson har startat i allsvenska premiärer förut och gjorde en stark insats mot ett skickligt motstånd. Ju längre matchen led, desto starkare verkade han bli och efter slutsignalen såg han rent oförskämt pigg ut. Hemsidan fick en pratstund med den nyblivna U21-landslagsmannen.

Berätta om matchen från ditt perspektiv.
– De börjar aggressivt. Själv hade jag lite problem i början men jag kom in i det efter ett tag. De vill spela mycket kombinationsspel, precis som vi, och de är så bra på det att de får till det ibland men vi stör dem många gånger också. Sen slår de en del inlägg men då måste de vinna inne i boxen och det gör de inte så ofta. Där tycker jag att vi är starka och det är en stor anledning till att vi vinner idag.

Det var en situation i första halvlek där det kom ett inlägg, du var där och störde, men det blev ett avslut som Peter Abrahamsson gör en makalös räddning på. Hur gick det till?
– Jag har ingen aning hur han räddade den. Peter var helt galen idag. Han var fantastiskt bra.

Ledning med 1 – 0 och femton minuter kvar. Då får vi en utvisning. Hur tänker man som spelare då?
– Första tanken är att ”det här kommer att bli tufft.” Vi måste jobba ännu hårdare, ännu mer som ett lag. Sen kan man inte backa ner för mycket, vi hamnar egentligen för långt ner, vilket väl är naturligt. Vi var ju väldigt pressade precis innan det röda kortet, men efter det så fick vi några lägen som vi utnyttjade och gjorde 2 – 0. Sen tog de över igen men vi höll ut hela vägen.

Var du inte trött på slutet?
– Nej, faktiskt inte. Jag skulle ju inte gå för mycket framåt egentligen men samtidigt är vårt spel att om de lämnar en yta så går man. Det var härligt att få komma iväg framåt några gånger idag. 

Huvudpartner

Officiella branschpartners