Kari har förlängt!

Bollklubben Häckens ytterback och finländska landslagsman Kari Arkivuo har förlängt sitt avtal med klubben till och med 2018. Arkivuo, som kom till Häcken säsongen 2010, har gjort 174 matcher totalt i gulsvart varav 118 i Allsvenskan samt står noterad för 42 A-landskamper för Finland. Med förmågan att vara precis lika bra som höger- och vänsterback har han under sina säsonger i Häcken varit en av lagets stöttepelare. Supporterklubben Getingarna valde honom till 2015 års bästa spelare.

– Det känns fantastiskt bra att få förtroendet och få fortsätta i klubben! Vi har ett spännande lag och är en match från att ta en titel, säger Kari, som kom till Hisingen från holländska Go Ahead Eagles 2010. När jag kom till Häcken gick jag över från att ha varit ytter och innermittfältare till min ytterbacksposition som jag har idag. Det var då det verkligen lossnade för mig och då jag kom med i landslaget, så Häcken har betytt mycket för mig, fortsätter han.

– Klubben går hela tiden framåt, vi har en ny fin arena med bra stämning och allting fungerar bra. Jag ser fram emot att spela kvar i Häcken! avslutar veteranen som för övrigt fyller 33 i juni.

Bara tre spelare i Häckens trupp har gjort fler matcher i gulsvart än Kari Arkivuo (Källqvist, Wahlström och Makondele) som inledde karriären i FC Lahti och även har spelat för Sandefjord (Norge) och Go Ahead Eagles (Holland). Han står på 18 assist och 3 mål i Allsvenskan, det senaste målet var en anspråkslös bicycleta i krysset mot IFK Göteborg 2014.

Huvudpartner

Officiella branschpartners