Motståndarkollen: GIF Sundsvall

När det äntligen är dags för en ny allsvensk match för BK Häcken är det Gymnastik- och Idrottsföreningen Sundsvall som kommer på besök till Hisingen. Förra årets möten slutade 1 – 1 på Norrporten och 3 – 1 till Häcken på Bravida Arena. Efter fyra omgångar har de sju inspelade poäng efter resultatraden 1 – 1 borta mot AIK, förlust 1 – 2 hemma mot Gefle, seger 2 – 1 borta mot Malmö FF samt seger med 3 – 1 hemma mot Örebro SK senast. Pa Dibba och Runar Sigurjonsson har gjort två mål vardera och är så här kort bit in på säsongen bästa målskyttar för ”Giffarna”.

Målet vaktas av Tommy Naurin som även är lagkapten. Naurin har Lundby IF som moderklubb och debuterade i Allsvenskan 2003 för ÖIS, 2016 gör han sin sjunde säsong för Sundsvall. Förutom de ovan nämnda Dibba och Sigurjonsson återfinns spelare som nyförvärvet från Sirius Stefan Silva, mittfältaren Lars Krogh Gerson samt från AIK inlånade mittbacken Noah Sonko Sundberg i GIF. Tränarparet heter Joel Cedergren och Roger Franzén som har varit ansvariga tillsammans sedan säsongen 2013.

Startelvan i segermatchen mot Örebro SK såg ut så här:
Naurin
Larsson – Danielsson – Sonko-Sundberg – Olsson
Rajalakso – Krogh-Gerson – Sigurjonsson – Steindorsson
Dibba – Silva

Huvudpartner

Officiella branschpartners