BK Häcken mot AIK

Efter avslutad cuptriumf i torsdags är det så dags för Bollklubben Häcken att möta Allmänna Idrottsklubben hemma på Bravida Arena. Allsvenskans åttonde omgång är redan här och både gulsvarta Häcken och svartgula Gnaget har gått lite knackigt i seriespelet hittills. För Häckens del är hela truppen från cupfinalen tillgänglig i matchen som börjar 17.30.
– Vi har laddat om och haft ett ganska lugnt individanpassat pass idag lördag och ser fram emot matchen. AIK är sig ändå ganska lika från förra året, starka på fasta situationer, arbetar hårt och har två forwards som går i djupled där vi ju känner till Carlos (Strandberg) väldigt väl, säger Peter Gerhardsson.

Häcken kommer som sagt med en matchtrupp där tidigare skadade spelare som Paulinho, Martin Ericsson, Demba Savage och Alexander Jeremejeff ingår. Förutom cupsegern på straffar i torsdags har Häcken både vunnit hemma mot Gefle med 6 – 1 och förlorat borta mot Malmö FF med 3 – 0. AIK har under samma period spelat två matcher, förlust med 1 – 2 borta mot Helsingborg och 0 – 0 hemma mot Jönköping Södra. Ebenezer Ofori är avstängd för AIK.

BK Häcken har historiskt haft extremt svårt mot AIK, bara två segrar på 30 möten. Den ena segern var 1993, den andra 2011. Å andra sidan hade Bollklubben Häcken aldrig vunnit Svenska Cupen för bara några dagar sedan. Det här torde dessutom vara lagens första möte på konstgräs i en tävlingsmatch, förra årets möte i Göteborg (0 – 0) var Häckens avslutningsmatch på Gamla Ullevi. På Friends Arena vann AIK med 2 – 1 i en match där Alexander Jeremejeff gjorde Häckens mål.

Besättningen ser ut som följer:

Målvakter: Abrahamsson, Källqvist
Backar: Sudic, Mensah, Wahlström, Arkivuo, Sandberg, Binaku, J. Andersson
Mittfält: Vorthoren, Abubakari, Ericsson, Gustafson, Makondele, A. Andersson
Forwards: Savage, Paulinho, Owoeri, Jeremejeff, Mohammed

Avspark 17.30 på Bravida Arena. Kom och fira cupguldet och heja fram ditt lag!

Huvudpartner

Officiella branschpartners