Cupfinalen: ”Jag vet hur jag fungerar”

Det är en lugn och samlad Peter Gerhardsson som efter BK Häckens sista träningspass innan cupfinalen pratar med media. Från att ha haft nio spelare borta för en vecka sedan är nu den siffran nere på visserligen tråkiga men mer hanterbara tre.
– Nu är vi här, nu är det den här helt avgörande matchen som gäller. Det ska bli härligt att spela en final, jag har egentligen börjat tänka på det först nu. Jag vet hur jag fungerar, känslan skruvas upp ju närmare avspark man kommer. Nu har det varit träning och då fokuserar man på den, men nu är den avklarad och känslan är att det här ska bli väldigt kul.

Förberedelserna är desamma, men ändå inte
– Man varken kan eller vill lura spelarna. Det här är en stor match, det är en avgörande match inför storpublik, det gäller en titel, det gäller Europa League. Det har vi sagt hela tiden, från första omgången vi spelar, att det här kan sluta med att vi går ut på Old Trafford. Nu är vi där att vi spelar en final. Sen finns det ju en annan skillnad, i normala fall balanserar du på 90 minuter men här kan det gå till både 120 minuter och till straffar. Så det påverkar ju laguttagningen, hur många spelare har vi för 120 minuter, hur många som kanske bara orkar 30 kan man använda och så vidare. Men vi är bra förberedda och ser fram emot det här.

Det verkar bli det största bortaföljet i klubbens historia?
– Ja, det där är verkligen roligt! Det kan ju bli en grund för oss som klubb att stå på, vi visar ju verkligen att det finns något att bygga vidare på. Vi vill ju vinna inte bara för oss själva utan för att ge våra supportrar en boost, något till dem som stöttar oss.

Huvudpartner

Officiella branschpartners