Förlust mot MFF

Bollklubben Häcken åkte på förlust med 3 – 0 i söndagens match mot Malmö FF. Hemmalaget hade ett stort spelövertag men det var två hörnor från Wolff Eikrem som avgjorde matchen, både 1 – 0 och 2 – 0 kom på hörna efter 34 respektive 38 minuters spel. Häcken hade väldigt få målchanser och i andra halvlek kom även 3 – 0, Vidar Örn Kjartansson tremålsskytt för Malmö.

Det blev en del omkastningar i startelvan jämfört med segermatchen mot Gefle; Arkivuo, Owoeri och Abubakari startade istället för Joel Andersson, Jeremejeff och Savage. Båda lagen var väldigt noggranna med att ligga rätt i försvarsspelet matchen igenom och det var Malmö som förde spelet från början. Spelövertaget ledde dock inte till så många heta målchanser och Häcken kändes farliga när de kontrade. Bland annat har Samuel Gustafson ett fint läge där han inte får ordning på bollen i målområdet. Istället var det fasta situationer som blev avgörande, Malmö skapade hörnor samt en del frisparkar i bra lägen. Peter Abrahamsson gör bl a en strålande räddning på en volleyretur från Malmös Christiansen. På den efterföljande hörnan kommer han dock ut fel och Kjartansson kan relativt ostört nicka in bollen i övergiven bur efter 34 minuter.

Fyra minuter senare smäller det igen efter en hörna, Oscar Lewicki nickskarvar och hittar en fri Kjartansson som sätter 2 – 0. En ledning som hemmalaget tar med sig in i halvtid.

I andra halvlek försöker Häcken trycka upp spelet och har en bra period när Martin Ericsson och Alexander Jeremejeff bytts in. Men efter en offensiv frispark för Häcken kontrar Malmö och Wolff Eikrem hittar fram till en helt fri Kjartansson som helt punkterar matchen med 3 – 0.  Malmö spelar sedan av matchen utan att Häcken klarar av att hota dem och det mest anmärkningsvärda blir en utvisning på inbytte Markus Rosenberg med en minut kvar av ordinarie matchtid.

På torsdag får Bollklubben Häcken en ny möjlighet mot Malmö FF på Swedbank Stadion då det vankas final i Svenska Cupen.

Huvudpartner

Officiella branschpartners