Första bortasegern!

Bollklubben Häcken tog årets första seger på bortaplan när man besegrade Falkenbergs FF med 4 – 1. Paulinho tvåmålsskytt och Jeremejeff samt Gustafson med varsitt. Häcken ledde med 2 – 1 i halvtid men i andra halvlek klev Paulinho fram och skruvade först in en frispark innan han dunkade in sitt andra mål ur ingen vinkel alls.
– Vi gör en bra kampinsats som man måste och vi lyckas även spela oss ur deras press och gör fyra fina mål, säger Peter Gerhardsson. 

Matchen inleddes med ett nästan passivt hemmalag som lät Häcken hålla i bollen och komma underfund med underlaget. Efter 12 minuter får Samuel Gustafson lite utrymme och sätter en perfekt boll i djupled för Alexander Jeremejeff som tar emot med högern i steget och placerar in 0 – 1 med vänstern. Häcken har fått det så viktiga första målet i matchen. Falkenberg flyttar fram en aning och pigge Jacobsen drar ett skott som Peter Abrahamsson räddar. Efter en långboll från Paulinho blir helt plötsligt Gustafson och Jeremejeff ensamma mot en försvarare, tyvärr missförstår de varandra och chansen går om intet.

Falkenbergs plan var att bomba in inlägg mot långe Krizanovic och kraftfulle Araba, den sistnämnde får ett kanonläge men Abrahamsson lyckas än en gång rädda sitt lag. Efter 25 minuter trycker Simon Sandberg en pass på en felvänd Alexander Jeremejeff som skarvar vidare till Samuel Gustafson som fri med Martler chipplobbar in 0 – 2. Ett enastående vackert anfall med ett perfekt avslut.

Mindre trevligt blir det när Emil Wahlström får lämna planen och matchen efter en armbåge i ansiktet. Det ska dock inte vara något allvarligare än ett sprucket ögonbryn, meddelar fysioterapeut Patrik Ghazarian. Gerhardsson gör en mindre rockad och flyttar ner Joel Andersson från högerytter till högerback, Sandberg kliver in som mittback och inbytte René Makondele blir ny högerytter.

Jacobsen fortsätter att vara hemmalagets största hot och prövar Abrahamsson igen innan Jasmin Sudic även han får en smäll över ansiktet men kan fortsätta. På tilläggstid får Kwakwa all tid i världen att måtta sitt skott som han placerar in vid bortre stolpen och Falkenberg har reducerat precis innan halvtidsvilan.

Första kvarten av andra halvlek är jobbig för Häcken som inte får igång något passningsspel medan Falkenberg trycker på framåt. Försvarsmässigt står man dock pall och när ett lag flyttar upp för att anfalla är Häcken väldigt skickliga på att kontra. Paulinho skjuter efter en sådan kontring men skottet räddas till hörna. Och efter 65 minuter får Häcken frispark i vad vi faktiskt kan kalla ”Paulinho-läge”. Han kliver fram och smeker in bollen i krysset som vore det den enklaste saken i världen. Häcken leder nu med 3 – 1 men Falkenberg har inte en tanke på att ge upp. Jacobsen skjuter från nära håll men Peter Abrahamsson gör ytterligare en mer eller mindre omöjlig räddning. Kari Arkivuo står för matchens bästa brytning när han snor bollen från Araba som har fritt skottläge.

Med två minuter kvar av ordinarie tid rinner ett Häcken-anfall ut i sanden. Tror vi. Istället snor Paulinho bollen och drar på en kanon ur ingen vinkel alls som touchar en motspelare och går in. Häcken tar därmed årets första bortaseger och vinner över Falkenberg med 4 – 1.

Huvudpartner

Officiella branschpartners