Hemmamatch mot J-Södra

Bollklubben Häcken möter Jönköping Södra IF i den tionde omgången av Allsvenskan, avspark är onsdag kväll 18.30 på Bravida Arena. Hemmalaget kommer senast från en bortaseger med 4 – 1 på bortaplan mot Falkenberg medan J-Södra spelade oavgjort, 1 – 1, hemma mot Helsingborg. Efter nio omgångar har Häcken lika många poäng, dvs nio, och smålänningarna har 13. Matchen blir det första i Allsvenskan klubbarna emellan.

Jönköping Södra gör sin första allsvenska säsong sedan 1969 efter att de vunnit Superettan 2015 en poäng före Östersund. De inledde serien mycket starkt och besegrade både Kalmar FF och Malmö FF samt Gefle. De har även visat sig svårslagna och har bara förlorat mot Örebro och Norrköping samt spelat oavgjort i fyra matcher. Under tränare Jimmy Thelin har den från Malmö FF inlånade Pawel Cibicki blomstrat och står på fyra fullträffar. Två andra viktiga poängspelare är Daryl Smylie samt Tommy Thelin, bror till tränare Thelin.

Häckens en gång så skadeskjutna manskap är numera nästan fulltaligt med undantag av Schüller och Mashamaite. Men åter i truppen är både Demba Savage och Nasiru Mohammed för hisingslaget som alltså gjorde fyra mål på erkänt svårspelade Falkenbergs IP. Paulinho har för övrigt gjort två mål i båda de två senaste matcherna.

Peter Gerhardssons besättning ser ut som följer:

Målvakter: Abrahamsson, Källqvist
Backar: Sudic, Mensah, Wahlström, Arkivuo, Sandberg, J. Andersson
Mittfält: Vorthoren, Abubakari, Ericsson, Gustafson, Berggren, Makondele, A. Andersson
Forwards: Savage, Paulinho, Owoeri, Jeremejeff, Mohammed

Huvudpartner

Officiella branschpartners