”Kalmar är en tuff motståndare”

Med två raka segrar i ryggen åker Bollklubben Häcken till Kalmar för match på Guldfågeln Arena på söndagen. Peter Gerhardsson har styrt ett piggt och aktivt träningspass ute på Gothia Park Academys gräs och pratar med hemsidan om läget i truppen, att möta Kalmar FF och vem han känner kan bli Häckens nästa skyttekung.
– Vi fick en välbehövlig vilodag igår fredag och det såg mycket bra ut ute på planen idag, många pigga spelare. Nu har vi en genomgång innan vi sätter oss i bussen, säger Gerhardsson. Vi har goda förhoppningar om att kunna göra en bra match mot Kalmar

Kalmar FF är ett lag med lika många poäng (12) som Häcken. Hur ser du på dem som motståndare?
– Det är ett bra lag som precis som vi hade kunnat ligga några placeringar högre upp i tabellen. Det är små marginaler som avgör flera av deras matcher till deras nackdel tycker jag. De vill vara ett spelande lag, ett som spelar sig fram via mittfältet och har flera bollskickliga spelare. Aggressiva i sin press och är starka på fasta situationer. Dessutom har de en av Allsvenskans vassaste forwards i Marcus Antonsson som vi behöver ha koll på. Kalmar är en tuff motståndare som säkert kommer att hamna på den övre halvan av tabellen, men vi ska förstöra för dem imorgon iallafall.

Vilka egenskaper är det som gör Antonsson så målfarlig?
– En effektiv målskytt som sätter sina chanser. Taktiskt väldigt skicklig. Båda hans mål mot Djurgården senast är riktiga kvalitetsmål där han först hittar in bakom backlinjen och sedan tilltvingar han sig ett friläge. Det är en del, den andra är att Kalmar har spelare som kan slå de bollarna.

Hur är läget i truppen?
– Med undantag för en lättare skada på Demba Savage är truppen mer eller mindre hel, förutom långtidsskadade Schüller och Mashamaite.

Det måste kännas skönt att göra tre mål framåt trots att Paulinho inte spelade mot Jönköping?
– Ja, men samtidigt tycker jag att vi har flera bra målskyttar i laget. Jeremejeff känns som han är tillbaka efter sina skador och nu börjar ju Kari Arkivuo närma sig skyttetoppen i BK Häcken också …

Han såg väldigt sugen ut mot Jönköping?
– Så är det, det var ju inte bara målet, han hade fler lägen och verkar hungrig.

Samuel Gustafsons två senaste mål är en chipplobb och en tunnel, vad tycker du som gammal målskytt om dem?
– Jag älskar såna mål. När dom går in! (skratt) Men det visar ju på både stor kvalitet och kyla, precis det man ska ha i såna lägen. Jag tycker det är exemplariska avslut.

Peter Gerhardssons besättning mot Kalmar FF ser ut som följer:

Målvakter: Abrahamsson, Källqvist
Backar: Sudic, Mensah, Wahlström, Arkivuo, Sandberg, J. Andersson
Mittfält: Vorthoren, Abubakari, Ericsson, Gustafson, Berggren, Makondele, A. Andersson
Forwards: Paulinho, Owoeri, Jeremejeff, Mohammed

Avspark söndag kl 15.00 på Guldfågeln Arena 

Huvudpartner

Officiella branschpartners