Knapp förlust mot AIK

Bollklubben Häcken förlorade mot AIK med 2 – 3 i en match där Häcken hämtade upp underläge med 0 – 2 till 2 – 2 med tio minuter kvar. AIK kunde dock avgöra matchen med fem minuter kvar.
– Vi är besvikna över att vi inte får några poäng med oss, vi har ett friläge efter vår kvittering där vi har chansen att ta ledningen men istället blir det AIK som gör det målet, säger Peter Gerhardsson. Det känns tungt just nu men vi kommer att vara laddade till max när vi möter Falkenberg nästa vecka.

Gästerna AIK inleder bäst och Blomberg har ett skott i bortre stolpen efter dryga fem minuter. Peter Abrahamsson stoppar ett friläge och på returen lobbar Blomberg tätt över. Yasin har ett skott som går tätt utanför. AIK tog ledningen efter 24 minuter när Yasin slog ett inlägg som Strandberg tryckte in på volley. I samband med målet fick Demba Savage bryta och han ersätts av Paulinho. Men AIK gör 0 – 2 när Yasin driver igenom från sin högerkant och dunkar in bollen förbi Abrahamsson. Men Häcken kommer igen direkt, Makondele spelar fram Paulinho som kyligt placerar in reduceringen. Abrahamsson ute perfekt och bryter ett friläge för Isak innan Samuel Gustafson dunkar ett stenhårt skott i ribban från 25 meter. Abrahamsson får även göra en äkta TV-räddning innan halvleken är slut.

I andra halvlek får Häcken ett bra frisparksläge i inledningen, Paulinhos skott går via Carlgren i ribban och över. Kari Arkivuo stormar fram om och om igen på sin vänsterkant och kommer till flera inlägg, den bästa chansen får Nasiru Mohammed som från nära håll inte kan nicka förbi Carlgren. Peter Abrahamsson står för vad hemsidan anser vara Årets Räddning när han på något sätt hinner dyka ner och stoppa Strandbergs stenhårda skott med näven. AIK sjunker hem alltmer och kontrar medan Häcken pressar på för en kvittering. Med 10 minuter kvar kommer den och det är Arkivuo och Paulinho som samarbetar, Paulinhos avslut är på volley. Nästan direkt efter kvitteringen har Nasiru Mohammed chansen att avgöra matchen. Han snor en boll och driver rakt igenom AIK:s försvar och är helt ensam med bara målvakten kvar. Skottet går dock utanför målet.

Istället blir det Strandberg som avgör matchen för sin nya klubb. Han driver igenom Häckens försvar och dundrar in segermålet förbi Abrahamsson. Häcken vräker på framåt med allt man har men AIK har nästan hela laget i straffområdet sista minuterna. Inbytte Owoeri kommer närmast men hans skott går över mål.

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners