Match mot Djurgården!

Bollklubben Häcken gör på söndagen sin sista match innan EM-uppehållet. För motståndet står Djurgårdens IF som efter en rad förluster vann senast på hemmaplan mot Helsingborg. Häcken kommer från en oavgjord match på bortaplan mot Kalmar FF där Paulinho, återigen, var målskytt. Matchen spelas på Bravida Arena med avspark 17.30.
– Vi har dragit ett streck över Kalmar-matchen och ser fram emot att spela mycket bättre mot Djurgården. Det finns alla förutsättningar för det, säger Peter Gerhardsson.

Djurgården inledde säsongen riktigt starkt med tre raka segrar innan man fick det ordentligt tufft och förlorade sex av sju matcher. Efter segern senast mot Helsingborg har man 15 poäng, två fler än Häcken, och ligger på åttonde plats i Allsvenskan. Djurgården anfaller gärna via sina kanter och skapar ofta målchanser via inlägg mot forwards Sam Johnson (7 mål) och gamle Häcken-spelaren Mathias Ranegie (2 mål). Lagkaptenen Kevin Walker styr mycket av det offensiva spelet från sin centrala mittfältsposition.

Tre Häcken-spelare fick avbryta matchen senast mot Kalmar med skador, av dem är både Simon Sandberg och Emil Wahlström tillgängliga, medan Jeremejeff inte har återhämtat sig helt efter sin hjärnskakning. Däremot är Demba Savage återigen klar för spel. Det är även målskytten senast Paulinho som på 20 allsvenska matcher sedan återkomsten förra sommaren gjort 19 mål. Lägg till hans mål i Svenska Cupen och det blir 26 mål på 26 matcher. Ett nästan overkligt bra facit. Häckens assistliga leds av Samuel Gustafson med 3 målgivande passningar.

Hemsidan vill även passa på att gratulera Joel Andersson till hans uttagning till Sveriges U21-landslag. Han ersätter där avstängde Carlos Strandberg. 

Gerhardsson har mönstrat följande besättning till söndagens match:

Målvakter: Abrahamsson, Källqvist
Backar: Sudic, Mensah, Wahlström, Arkivuo, Sandberg, J. Andersson
Mittfält: Vorthoren, Abubakari, Ericsson, Gustafson, Berggren, Makondele, A. Andersson
Forwards: Paulinho, Owoeri, Savage, Mohammed

Huvudpartner

Officiella branschpartners