Match mot Falkenberg

Bollklubben Häcken åker till Falkenberg för att spela den nionde omgången i Allsvenskan. För motståndet står Falkenbergs FF som för närvarande ligger på sista plats med fyra inspelade poäng. Båda lagen kommer från uddamålsförluster i sina senaste matcher. Häcken förlorade som bekant mot AIK med 2 – 3, Falkenberg fick se sig besegrade med 2 – 1 på bortaplan mot GIF Sundsvall.
– Vi har känts taggade här i veckan, mot Falkenberg tror jag det blir mycket kamp. Det är ett lag med hög moral, deras seger i år kom mot regerande mästarna IFK Norrköping, så någon underskattning från vår sida kommer det inte att bli tal om, säger Peter Gerhardsson.

För Häckens del saknas visserligen Demba Savage men jämfört med skadesituationen för några veckor sen ser det klart bättre ut. Paulinho, som gjorde två mål i senaste matchen, verkar precis som Martin Ericsson vara tillbaka i fullt slag. 

Båda lagen har varit generösa med att släppa in mål, Häckens 14 insläppta på 8 matcher är helt enkelt inte tillräckligt bra om man vill klättra i tabellen. Falkenberg har varit ännu sämre på att förhindra baklängesmål, 18 gånger har motståndarna gjort mål på dem och förra årets ”rekord” i att släppa till avslut verkar inte ha åtgärdats. Framåt har Häcken presterat 12 mål medan Falkenberg gjort 7.  Bäste gulsvarta målskytt är Paulinho som gjort tre mål på fyra matcher i Allsvenskan. För FFF är det Thomas Juel-Nielsen som gjort två mål och en assist på åtta matcher.

Lagen möttes i en träningsmatch på Bravida Arena i mitten på februari, då vann Häcken med hela 5 – 1 efter att ha spelat riktigt bra fotboll i 90 minuter. Alexander Jeremejeff blev tremålsskytt.

Peter Gerhardssons besättning ser ut som följer:

Målvakter: Abrahamsson, Källqvist
Backar: Sudic, Mensah, Wahlström, Arkivuo, Sandberg, Binaku, J. Andersson
Mittfält: Vorthoren, Abubakari, Ericsson, Gustafson, Berggren, Makondele, A. Andersson
Forwards: Paulinho, Owoeri, Jeremejeff, Mohammed

Huvudpartner

Officiella branschpartners