Med anledning av incidenterna på cupfinalen

Vi önskar att vi bara hade kunnat förmedla om en fotbollsfest inför det största bortaföljet i BK Häckens historia, med ett bärgat cupguld till Hisingen. Men på grund av en del tråkiga incidenterna under cupfinalen tvingas vi också rapportera om rädsla och obehag hos en del av våra besökare.

BK Häcken uppmuntrar till ett aktivt och passionerat supporterskap så länge det sker inom ramen för föreningens och SvFFs regelverk och värderingar. I samband med torsdagens cupfinal mot Malmö FF skedde en del oacceptabla incidenter som har skapat obehag hos några av våra besökare.

Dels handlar det om de knallskott som både skrämt och dessutom fysiskt skadat personer i den egna klacken. Dels handlar det om en hotfull och aggressiv stämning som några personer förmedlat på läktaren.

BK Häcken är, och ska fortsätta att vara, en öppen och välkomnande förening med kärnvärdena ungdomar, utveckling, mångfald och samhällsengagemang som grund. På våra läktare tar vi hand om varandra och förmedlar gemenskap och kärlek till det egna laget. Vi förväntar oss att alla våra anhängare står bakom det. Från BK Häckens sida kommer vi nu att göra allt som står i vår makt för att undvika liknande incidenter. Detta kommer dels att märkas i form av kompletterande visitering och mer bemanning på våra matcher. I samtliga fall där polisen utdömer tillträdesförbud kommer vi som förening också att stå bakom beslutet genom att arrangörsavstänga dessa personer.

Avslutningsvis vill vi rikta ett stort tack till den stora majoriteten som redan idag följer föreningens regelverk och värderingar med en uppmaning om att fortsätta med det. Ert stöd är viktigt och en starkt bidragande orsak att vi lyckades bärga cupguldet. Det är ert guld också!

/ BK HÄCKEN

Huvudpartner

Officiella branschpartners