Oavgjort i Kalmar

BK Häcken spelade oavgjort 1 – 1 på bortaplan mot Kalmar FF. Målskytt för gulsvart var Paulinho i en match där Häcken nästan helt fick fokusera på försvarsspel samt hantera att tre spelare tvingades bryta. Peter Abrahamsson står för ännu en stormatch, det insläppta målet kom på straffspark.
– Vi kommer in lite bättre i andra halvleken men har svårt att få igång något passningsspel offensivt. Otroligt värdefullt att ha en spelare som Paulinho som sätter sina lägen, säger Peter Gerhardsson.

Efter en lite trevande inledning av matchen var det hemmalaget som tog tag i taktpinnen och släppte egentligen inte taget om den på hela matchen. Häckens backlinje fick verkligen göra skäl för lönen i en match där hela laget mestadels fick ägna sig åt försvarsspel. Varken mittfält eller anfall hade någon större lycka med att få igång ett eget spel, Kalmar vann tillbaka bollen gång på gång. För hemmalaget var skytteligaledaren Antonsson ett ständigt hot, redan efter fem minuter vände han runt vid straffområdeslinjen och sköt ett hårt skott som gick rakt på Abrahamsson. Och var det inte Häckens målvakt som stoppade honom så var det Emil Wahlström eller Jasmin Sudic.

Kalmar är farliga på flera hörnor medan Häckens första läge kommer efter 26 minuter när Paulinho skjuter ur dålig vinkel, skottet räddas av Söderberg i Kalmar-målet. På tilläggstid kolliderar Alexander Jeremejeff med en Kalmar-back och får en smäll i tinningen. Han tvingas byta med Joel Andersson och Paulinho går in som center.

Fyra minuter in i andra halvlek får Häcken matchens bästa chans när Joel Andersson kommer i ett bra läge, skjuter och tyvärr inte får ner sin retur under ribban. Kalmars skicklige mittfältare Ismail får även på ett bra skott som Abrahamsson räddar. Nu drabbas Häcken av sin andra skada, Emil Wahlström får gå av och ersätts av Baba Mensah. Och så, från ingenstans, lyfter Sudic fram en djupledsboll för Paulinho som hårt bevakad får på ett skott som räddas men returen går på Paulinho och in i mål. Häcken har tagit ledningen.

Efter 66 minuter studsar en boll upp på Martin Ericssons hand och domaren blåser straff. Abrahamsson, som stoppat fyra straffar i år, kan inte gör något åt Antonssons skott och ställningen i matchen är återigen lika.  David Elm skjuter på volley, utanför. Nasiru Mohammed får inte riktigt ordning på skottet i bra läge i straffområdet. Med tio minuter kvar drabbas Häcken av sin tredje skada när Simon Sandberg tvingas byta. Efter alla rockader konstaterar vi att Häcken använt tre olika spelare på högerbacken; Sandberg, Mensah och Joel Andersson.

På tilläggstid är det sånär att Häcken fått vända tomhänta hemåt när Antonsson kommer fri med Abrahamsson, men Häckens målvakt räddar återigen. Med tanke på matchbilden var rimligtvis Häcken mindre missnöjda med oavgjort än Kalmar. Om en vecka är det dags för en sista match innan EM-uppehållet när Djurgården kommer till Bravida Arena.

Fotnot: De tre skadade spelarna kommer att undersökas närmare imorgon måndag. Jeremejeff har troligtvis en lätt hjärnskakning, Sandberg framsida lår och Wahlström ljumske. Om det rör sig om känningar, kramp eller bristningar för de två sistnämnda vet vi som sagt mer om imorgon.

Huvudpartner

Officiella branschpartners