Peter Gerhardsson om finalveckan

Det blev förlust mot Malmö FF på söndagen men på torsdag är det dags för Bollklubben Häcken att möta samma motstånd på samma plan. Då är det en titel och spel i Europa som står på spel när Häcken och Malmö drabbar samman på Swedbank Stadion. Hemsidan fick en pratstund med chefstränare Peter Gerhardsson i samband med måndagens pass det tränades anfallsspel och avslut och bl a Paulinho, Demba Savage, Martin Ericsson, Alexander Jeremejeff och Joel Andersson smällde in bollar bakom Abrahamsson och Nadj.

– Första halvlek framförallt är inte bra, där måste vi vara mycket bättre offensivt. Defensivt gör vi det ganska bra egentligen, de skapar inte så värst många chanser utan det är på fasta situationer de gör sina två mål. Förra året släppte vi in ett enda mål på hörna, nu blir det två på fem minuter. Så det är något vi givetvis både kan och kommer att åtgärda till på torsdag, även om Wolff Eikrem är en av landet bästa ”servare” och de har 13 hörnor ska vi klara att stoppa det.

– Men det är som sagt den offensiva biten vi absolut måste förbättra, igår var det en match med ganska få chanser totalt sett. Det finns ju hopp om det, vi har en del spelare som är på väg tillbaka. Förutom Mashamaite, Schüller och Skoglund är nu alla spelare tillbaka i träning. Paulinho, Demba Savage, Martin Ericsson, Alexander Jeremejeff och Joel Andersson har tränat för fullt idag och Gustav Berggren spelar med U21, så alla dem tror vi är tillgängliga på torsdag.

– Idag måndag hade vi fokus på anfallsspel och avslut, helt enkelt de bitarna vi saknade igår. Alla utom några av dem som spelade hela matchen igår körde på för fullt som sagt, imorgon är det vila och återhämtning innan vi har ett matchförberedande pass och genomgång på onsdag.

 

Huvudpartner

Officiella branschpartners