PGs Sound no 67

Äntligen dags igen för lite skön musik. Listans gäst denna vecka är en kompis, PO, som jag i början stötte på, på i stort sett alla konserter jag gick på. Sen börjar man heja på varandra, prata och nu går vi på en del ihop och delger varandra massa tips, välkommen PO!!!

Hej på er. P-O Ström här – musikälskande och gulsvart göteborgare. Born late 58 som Mott The Hoople sjunger. Första konsert var T.Rex på Scandinavium 1973. Sen har det bara fortsatt. Tycker rockmusik är bäst live och hävdar att det fortfarande görs ny bra rockmusik. Att välja fem låtar är inte lätt men här är mina val:

1. City and Colour – Lover Come Back. Ny relativ okänd musik från USA. Hörde det själv första gången på en resa i USA i vintras.

2. Paul Collins Beat – Rock N Roll Girl. Powerpop när det är som bäst. Kommer snart till Sverige på turné. Även nästa grupp kommer snart till Sverige, bl.a till Pustervik i Göteborg.

3. Flamin Groovies – Shake Some Action. En klassisk rocklåt som i år fyller 40.

4. The Undertones – Teenage Kicks. Helt enkelt den bästa rocklåt som gjorts. Den legendariske engelske DJ John Peel tyckte låten var så bra att han spelade den två gånger i rad i sitt radioprogram. Finns förevigat på Youtube (Teenage Kicks John Peel). Vill också tipsa om den irländska filmen Good Vibrations från 2013. Filmen handlar om the Undertones förste manager Terri Hooley – en alldeles underbar film.

5. Badfinger – Without You. Badfinger hade allt – tre fantastiska låtskrivare, underbara röster och utseendet. Dessutom var man kompis med Paul McCartney. Ändå gick allt fel och slutade i tragik. Två av gruppens medlemmar Pete Ham och Tom Evans tog livet av sig. Men musiken lever och håller än. Without You från deras andra album No Dice är nog gruppens mest kända låt, men själva fick de ingen framgång med den. Lyssna och upptäck fler av deras underbara låtar.

/ It’s only rock n roll but I like it – P-O

Tack P-O. Här kommer mina tips. Startar med 5 gamla godingar:

6. Bob Dylan – Tight connection to my heart. En av de allra bästa låtar som gjorts, var i en Bob period för några veckor sedan och den här tillhör det absolut bästa som någonsin gjorts. Tror han är min absoluta favorit.

7. Magnus Carlsson – Jag ber dig. WW-Magnus i en tidig Four Seasons cover, var och såg musikalen Jersey boys som handlar om Four Seasons ihop med veckans gäst PO. Rekommenderas verkligen, underskattad grupp som gjorde mycket bra på 60-talet.

8. The Sensational Alex Harvey band – Boston tea party. Gammalt pub band som boxat ut det mesta dem gjort. Här en av de bättre.

9. Webstrarna – Vänner för livet. Uppsala- grupp som gjorde en del bra på 80-talet. Vår kära Olle sjunger också på denna härliga låt, RIP Olle Ljungström!

10. Lloyd Cole and the commotions – Forest fire. Vackrare än så här blir inte popmusik, tre skivor klämde den här gruppen ur sej, alla små mästerverk, lyssna på dem!!

Och så lite nytt

11. Richmond Fontaine – I got off the bus. Årets platta redan nu? årets låt? Den här gruppen med Willy Vlautin i spetsen sägs vara ute på sin sista turné!!! Tyvärr ej Sverige inplanerad, eller..

12. Charles Brady – Changes. Black Sabbath cover i en härlig version, souligt, passar en världslåt, hela skivan är kanon.

13. Hökartorget – Hjärtat säger. Min dotter tipsade om den här gruppen, svensk pop som lovar gott, Hedemoras stolthet, bra live enligt rykten!

14. Sturgill Simpson – Brace for impact. Mindre country, mer americana gör att Sturgills nya är en riktig pärla, här den bästa

15. Nasty Bits – Woman like you. En påhittad grupp med Mick Jaggers son vid micken, nya HBO serien har sina brister men musiken är fantastisk, och framför allt den lilla delhistorien om bandet Nasty Bits som ”ska bli stora stjärnor”. Låten är en riktig hit!

Tack PO för dina tips, och första gången en Elfsborg-supporter får vara med. Men på PG sound är alla välkomna oavsett klubbtillhörighet!!

Här hittar ni listan: PGs Sound

Så får det bli, Ha de bäst på er

/ PG

Huvudpartner

Officiella branschpartners