Rasmus Lindgren klar för BK Häcken!

Bollklubben Häcken har värvat mittbacken/mittfältaren Rasmus Lindgren som kommer att vara spelklar när sommarens transferfönster öppnar 15 juli. Lindgren är 31 år och lämnade Landskrona BoIS som 18-åring för holländska Ajax. Förutom Ajax har han företrätt FC Groningen samt Red Bull Salzburg. Han har även varit uttagen till Sveriges A-landslag.
– Vi är väldigt glada över att Rasmus är klar för oss. Det är en mycket bra spelare vi tror att vi kommer att få stor nytta av, det är en riktigt bra person med tydliga ledaregenskaper, säger Sonny Karlsson.

Rasmus Lindgren, född 1984, inledde karriären i Landskrona BoIS och gick till holländska Ajax som 18-åring utan att ha spelat i Allsvenskan. Från Ajax gick han vidare till Groningen och efter det tillbaka till Ajax. Efter en sejour i Red Bull Salzburg återvände han till Holland och Groningen, där han så sent som för två veckor sen som lagkapten tog laget till Europa League med totalt fyra mål. Efter att ha spelat på centralt mittfält hela sin karriär skolades han om till mittback under förra säsongen. Han var även lagkapten i Groningen.

Rasmus Lindgren kommer att börja träna med sin nya klubb efter EM-uppehållet och kan göra allsvensk debut efter transferfönstrets öppnande.

Hela Bollklubben Häcken hälsar Rasmus Lindgren välkommen till Hisingen och BK Häcken!

Huvudpartner

Officiella branschpartners