U19: Seger mot serieledarna

Malmö FF:s U19-lag hade gått som tåget i U19 Allsvenskan Södra, åtta segrar på nio matcher, en oavgjord och bara fem insläppta mål totalt. I lördagens match på Bravida Arena gjorde BK Häcken fyra på en halvlek. Bortalaget gjorde 0 – 1 efter tio minuter men fem minuter senare kvitterade Daleho Irandust för gulsvart och sedan rullade det på. 2 – 1 genom Elias Gustafson, 3 – 1 stod Joel Mumbongo för innan Albin Skoglund gjorde 4 – 1 efter 38 minuter. MFF reducerade sedan i andra halvlek men Häckens seger blev aldrig riktigt hotad.

Häcken behåller därmed tredjeplatsen i tabellen bakom Malmö FF och nya serieledarna IF Elfsborg. Häckens nästa match är borta mot Ängelholms FF 5 juni.

1. Pontus Johansson (K), 3. Sebastian Heaver, 4. Albin Falkenby, 5. Filip Trajanovski, 8. Joackim Åberg, 9. Joel Mumbongo, 12. Ted Fritzner, 15. Daleho Irandust, 16. Jakob Sellhed, 18. Elias Gustafson, 10. Albin Skoglund
Avbytare: 10. Kwame Mubarik Sana, 17. Lucas Hedlund, 23. Martin Lucena Londoño, 27. Alexander Sjursen, 28. Roj Chwaich

Huvudpartner

Officiella branschpartners