Vägen till finalen

Bollklubben Häcken spelar på Kristi Himmelfärdsdagen sin andra cupfinal i klubbens historia och tar vid vinst sin första titel. Det förväntas bli fullsatt på Swedbank Stadion i Malmö och Häcken-supportrar åker tåg, bil och framförallt buss för att stötta sitt gulsvarta lag på plats. Häckens väg till finalen inleddes redan förra sommaren och där var det nära att det tog slut innan det ens hade börjat. Häcken låg under med 2 – 0 mot Husqvarna FF innan man lyckades vända till 3 – 2 genom bl a två mål av Dardan Rexhepi.

I gruppspelet blev det inledningsvis  0 – 0 mot ett skickligt försvarande Brommapojkarna innan proppen gick ur borta mot FC Trollhättan, 6 – 2 där vilket följdes upp med 4 – 0 mot Gefle. Tack vare målskillnaden fick Häcken spela hemma mot Halmstads BK i kvartsfinalen där Alexander Jeremejeff avgjorde i slutminuten med matchens enda mål. I semifinalen besegrades Hammarby med 3 – 2 där det var Nasiru Mohammed som dundrade in det avgörande målet i slutet. Med totala målskillnaden 17-6 är Häcken nu 90 minuter (plus eventuellt tillägg och straffar) från ett cupguld.

Hindret för det heter Malmö FF och deras väg till finalen inleddes mot Götene som besegrades med 5 – 0. I gruppspelet besegrades Sirius med 2 – 1, Ängelholm med 4 – 1 och GIF Sundsvall med 4 – 0. I kvartsfinalen slog Malmö regerande svenska mästarna IFK Norrköping med 1 – 0 och i semifinalen slog man ut Kalmar FF med 3 – 2. Deras totala målskillnad är alltså 19-4 i cupspelet.

Nu återstår bara en match, en match som avgör vilka som får titulera sig cupmästare samt kvala in till höstens Europa League.

Huvudpartner

Officiella branschpartners