Välkommen Rasmus Lindgren!

Efter att Rasmus Lindgren skrivit under sitt avtal med BK Häcken hann hemsidan med att byta några ord med klubbens senaste nyförvärv. Han har vunnit både den holländska och den österrikiska ligan samt även vunnit cupen i båda länderna, faktum är att det blivit minst en titel i alla tre klubbar han spelat för. Rasmus Lindgrens CV är mycket imponerande men där saknas en sak. Allsvenskan.
– Jag gjorde en allsvensk match på bänken med Landskrona. Det borde ha varit 2002 innan jag gick vidare till Holland och Ajax.

I Holland har det blivit över 200 matcher för de båda klubbarna han företrätt i omgångar; Ajax och Groningen. Dessutom gjorde han en säsong i Red Bull Salzburg i Österrike där han var med att vinna dubbeln (både ligan och cupen). Istället för att förlänga med Groningen, där han var lagkapten, valde han alltså att flytta till Hisingen.
– Det är bra drag kring allsvenskan, jag kände att jag ville spela här de sista åren i karriären och är väldigt glad att det löst sig med Häcken. Fotbollen som Häcken spelar är tilltalande och klubben har varit med i toppen senaste åren så jag ser positivt på framtiden. Nu hoppas jag att vi kan ta ett steg till och slåss i toppen.

I Ajax skolades han till central mittfältare men han har på senare tid klivit ner i banan.
– Häcken utgår från att ha bollen och det är så jag själv vill spela. Tidigare spelade jag mest som ”sexa”, eller defensiv mittfältare, men gick ner och spelade mittback då och då. Nu har jag bara spelat som mittback senaste ett och ett halvt åren, det är det jag ser mig som nu. 

Lindgren kommer att göra sin första träning med sin nya klubb efter träningsuppehållet under EM och blir spelklar när transferfönstret öppnar i mitten av juli.

Huvudpartner

Officiella branschpartners