”Vi måste jobba ännu hårdare”

Han gick in och spelade med smärta i cupfinalen och slog en hockeyassist till kvitteringen mot AIK. För Bollklubben Häckens lagkapten Martin Ericsson var förra veckan en blandning av jublande triumf och bitter besvikelse.
– Det är ju en klyscha med att det är små marginaler i idrott, först vinner vi en cupfinal efter straffar och sen har vi kvitterat ett underläge med  0 – 2 mot AIK och får ett friläge. Hade Nasiru satt den chansen hade lyckan varit total. Istället fick vi hela spektrat med höga berg och djupa dalar. Det är bittert med ännu en uddamålsförlust, samtidigt hade vi samma marginaler på vår sida i cupfinalen så vi ska verkligen inte gräva ner oss för mycket.

Det har varit hårt dömda straffar, poäng som tappats i slutminuterna och ett Häcken som ligger på kvalplats efter åtta omgångar. Hur är stämningen i laget?
– Det kanske är lätt att börja tvivla när man ligger på kvalplats, men det gör vi inte. Vi har fem uddamålsförluster där vi inte klarat prestera över 90 minuter, det är vi missnöjda över, samtidigt som vi inte känner att vi förlorat mot bättre lag. Vi vann cupguldet så där har vi ett bevis på vad vi kan. Det är dubbelt på något sätt, vi vet att vi är bra men vi vet också att vi måste visa det, göra jobbet. Vi snackar om det mycket, att vi måste upp på max mental prestation i varje match, på varje träning. Vi vill ju vara ett topplag, då måste vi inse vad som krävs för att vara det.

– Sen går det ju inte att ignorera att vi drabbats extremt hårt av skador, inklusive på mig själv, i inledningen. Men då måste nästa man se sin chans och ta den, det är enda sättet. Nu har det blivit lite så att spelare som inte riktigt kommit in i vårt sätt att spela fått gå in för tidigt. Det är trots allt lite annorlunda, det tar tid att komma in i systemet och tänket vi har. Där har jag ett stort uppdrag, att få alla att ta lite större ansvar, att engagera sig ännu mer i laget och i varann. Går det emot måste man jobba ännu hårdare, det är enda sättet. Men nu sätter vi ner foten och åker till Falkenberg på söndag och visar vad vi kan.  

Huvudpartner

Officiella branschpartners