Gerhardssons avslutande säsong

Bollklubben Häcken och Peter Gerhardsson har beslutat att inte förlänga Gerhardssons kontrakt med klubben som går ut efter årets säsong. Därmed blir hans åttonde säsong som chefstränare för BK Häcken hans sista på Hisingen.
– Vi har diskuterat det här sedan i januari och kommit fram till att båda parter känner att det är rätt att inte gå in i en ny långsiktig satsning tillsammans, säger Sonny Karlsson och Peter Gerhardsson i ett gemensamt uttalande. Nu ser vi fram emot en säsong med Europa League-kval samt 18 omgångar i Allsvenskan tillsammans.

– Jag har hela tiden haft fokus på i år och känner att när vi går ut med det här nu frigör det en massa energi som jag kan rikta mot att göra en riktigt bra avslutande säsong, säger Peter Gerhardsson. Jag och BK Häcken har väldigt stor respekt för varandra och det här var ett gemensamt beslut som båda parter är nöjda med.

– Det känns som en bra tidpunkt att kommunicera detta nu, det gynnar alla att vi är tydliga och nu kan vi fokusera på att göra den här säsongen ännu mer minnesvärd, säger Sonny Karlsson. Vi har just inlett en process när det gäller vem som ska träna BK Häcken 2017 och resultatet av den kommer vi att redogöra för i december. Nu har vi fokus på Allsvenskan och kvalet till Europa League.

Peter Gerhardsson tillträdde inför säsongen 2009 och har varit chefstränare under den mest framgångsrika perioden i Bollklubbens historia, där man vunnit bl a Stora Silvret i Allsvenskan 2012 samt klubbens första titel, Svenska Cupen 2016.

Huvudpartner

Officiella branschpartners