Häckenspelare i Dövlandslaget!

När det svenska Dövlandslaget inledde VM med att möta regerande världsmästarna Turkiet var det med två fd ungdomsspelare från BK Häcken i startelvan. Bröderna Alexander och Adam Neverland spelade i Häckens pojklag under uppväxten och när de behövde ekonomiskt stöd för att ha råd att deltaga i sommarens VM (spelarna får själva stå för en del av utgifterna) ställde givetvis BK Häcken upp med ett bidrag. VM spelas i Salerno, Italien och förutom Turkiet möter Sverige Saudiarabien och Argentina.

– Vi fick vår fotbollsutbildning i BK Häcken, det är vår moderklubb, och vi spelade i Gothia Cup varje år och vi har båda två gjort matcher i Pojkallsvenskan, berättar Alexander. Jag spelar defensiv mittfältare och styr en hel del av vårt spel medan Adam är ordinarie högerback med offensiv inriktning.

Sverige har alltså kvalificerat sig för VM och man fick tuffast möjliga motstånd i öppningsmatchen – regerande världs- och Europamästarna Turkiet blev för svåra och vann med 2 – 1 i en match där båda bröderna Neverland spelade från start.
– Vi visste det skulle bli tufft mot Turkiet men vi siktar på att gå vidare från gruppen och göra bättre resultat mot Saudiarabien och Argentina, säger Alexander.

Mer info om svenska landslaget i dövfotboll hittar du här:

Facebook: www.facebook.se/dovfotboll 
Twitter : @SdiDovfotboll
Instagram : @Dovfotboll

VM:s hemsida: http://www.2016deafworldcup.com/en/news.html 

Huvudpartner

Officiella branschpartners