PGs SOUND no 68

Här kommer en vårsamlingslista med en gäst direkt från omklädningsrummet, vår lagkapten Martin Ericsson. En viktig spelare/ledare i vår spelartrupp, nu får vi kolla om hans musiksmak är”viktig”!! Välkommen Martin

Hej på er! Martin Ericsson här. Jag tänkte ställa samman en lite fotbollslista som har betytt lite extra för mig genom åren.

1. Gianna Nannini och Eldorado Bennato – Un’estate italiana. Vi börjar med, enligt mig, den bästa mästerskaps låten någonsin. Den härstammar från vm året 1990, då jag sprang runt i trädgården o lekte Baggio, Careca och Maradona.

2. Håkan Hellström – Kom igen Lena. Då rör vi oss till Göteborg, och mina år i en annan klubb som finns i stan!? Håkan Hellström, stadens son var het, då liksom nu, och jag försökte få igång lite samba känsla innan matcherna till tonerna från ”Kom igen Lena”.

3. Phoenix – Long distance call. Vi går ned lite i tempo och kör lite feel good musik från Frankrike. Den här låten var med mig under ett par av mina få landslagsframträdande. Dessvärre var det inget superlyckat, men de ska ju även de få vara med i historien.

4. Foo Fighters – In your honor. Den här låten måste jag nog säga är den låt som enskilt kan få igång mig så att det nästan kokar över innan matcherna. Världens bästa pre- matchlåt får jag nog ge denna låt epitetet.

5. Kent – Vi är inte längre där. Sist men inte minst har vi nutid och en låt som för mig blivit lika med Cupfinal och seger. Jag lyssnade till denna innan finalen på hotellrummet, blickandes ut över Malmö. Redan då kände jag att den här dagen skulle bli något alldeles extra.

/ #14 M Ericsson

Tack Martin! Här kommer mina tips. Först 5 gamla alster att sätta öronen i:

6. T.Rex – Monolith. Ett av skivvärldens vackraste skivomslag, här en låt från 1971 som håller än, köp vinylen, rama in och upp på väggen!!

7. Oingo Boingo – Dead mans party. Mannen som gjort den bästa filmmusiken, Danny Elfman, var med i denna grupp som var stora favoriter på 80 talet. Här en av de bättre dansanta låtarna.

8. Gallagher and Lyle – The Runaway. I mina smörigaste perioder så lyssnade jag mycket på den här typen av musik, nostalgipop för min romantiska sida!

9. Kim Larsen – Dagen för. Martin var ju i Danmark ett tag, han måste ha haft koll på denna danska Gud, Jag kom ihåg när han rökte sönder The Tivoli I Helsingborg, tror jag älskar Danmark och danskan tack vare Kim, missa inte när han kommer till Göteborg i sommar

10. Kent Norberg – Tillbaks i tiden. Kent N från Martins Borlänge får komma med här, en popdänga som släpptes förra året men även som ny singel i år. Jag förstår varför, riktigt kanonlåt! Bör uppmärksammas.

Och så fem nya:

11. Nicholas Allbrook – Advance. NA kommer från gruppen Pond som är kult, NA själv är ännu mer kult, magisk poplåt, skruvade gitarrer, helt eget och en person med starka åsikter om sitt hemland Australien.

12. The Pineapple thief – No mans land. För oss som gillar Kent finns här ett engelskt band som visar hur Kent låtit om de sjungit på engelska och gått åt rock hållet.

13. Kent – Andromeda, bäst på nya skivan. Följt dem sen 1995, stod på V-Dala nation i Uppsala och såg dem 96, fortfarande bra även om jag själv bäst minns Isola-tiden.

14. Ben Watt – Gradually. Förra skivan var ett mästerverk, den här lovar gott, kräver en del lyssningar. Här en säker hitlåt.

15. Black Mountain – Cemetery breeding, så här ska en skiva låta, årets bästa? Årets bästa låt? Grym sång i en grym låt!!

Här hittar ni min lista: PGs SOUND

Så får det bli, rock on

/ PG

Huvudpartner

Officiella branschpartners