RUN-dagen!

På tisdagen var det dags igen för RUN-dagen som för första gången hölls på BK Häckens hemmaplan Bravida Arena. 600 skolbarn från årskurs 4 drog bilar, löpte stafett, kastade bollar, sköt straffar, tävlade i frågesport och hängde med spelarna från Häckens A-lag en hel förmiddag. RUN (Rörlig Ungdom Nu) är ett samarbete mellan Hälso- och Sjukvårdsnämnden och BK Häcken som syftar till att åtgärda inaktivitet och övervikt hos barn på framförallt Hisingen.
– Det har varit fantastiskt roligt! Vi har fått massvis med positiv respons från alla och det var i år extra kul att vi kunde visa upp vår arena för alla barnen, säger Ivan Ottordahl, som tillsammans med Fredrik Arnberg och Nicklas Möller driver projektet.

Projekt RUN syftar till att skapa intresse och engagera i första hand de elever som ännu inte hittat glädjen inom idrotten. RUN är schemalagd extra gymnastik för fjärdeklassare i Göteborg. Ett sätt att nå dessa elever är att undvika de vanligaste idrotterna såsom fotboll, handboll m.m och i stället prova på ovanligare idrotter, som är nya för de flesta eleverna. Alla elever deltar, men ambitionen är främst att väcka glädje och intresse hos de elever som inte ännu har en aktiv fritid. Projektet har genom de elva år det drivits utvecklats och idag har även Västra Frölunda IF, Gunnilse IS och Redbergslids IK kommit med. Totalt når nu projektet 2500 skolbarn varje år.
– Det är väldigt roligt att se så mycket barn som gläds över att vara här och kämpar med alla aktiviteterna. Jag är glad att man som spelare får chansen att ställa upp och hjälpa till, säger Jasmin Sudic, mittback i BK Häcken.  

RUN-dagen arrangeras en gång om året och det var i år som sagt 600 skolbarn med massor med spring i benen som sprang, hoppade, sköt, drog och kastade i solskenet på Bravida Arena. 
– Vi i projektet har planerat dagen men det är hela organisationen som sett till att det blivit så lyckat, säger Ivan Ottordahl. Det är spelare och personal som ställt upp på ett lysande sätt och fått allt att fungera. Just att barnen får träffa spelarna och få autografer, ta selfies och prata är ju den mest uppskattade delen på hela året egentligen, fortsätter han samtidigt som autografkön till Paulinho sträcker sig över halva planen bakom oss.

Dagen avslutades med fotografering och några Häcken-ramsor under ledning av Fredrik Arnberg där både volymen och entusiasmen nådde matchnivå.

Huvudpartner

Officiella branschpartners